בקלוואה
בקלוואה
מצרכים
1 חבילה בצק עלים (400 גרם) מחולקת לשנים
2 כפות שמן
100 גרם אגוזים או פיסטוקים קצוצים ושבורים
100 גרם בוטנים קצוצים (שמתי שקדים)
150 גרם שומשום
3/4 כוס סוכר
לסירופ:
1 1/2 כוסות סוכר
12 כוס מים
2 כפות דבש
2 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה
מחממים תנור לחום גבוה 200 מעלות ,מרפדים את התבנית בניר אפיה ומשמנים אותה קלות.
משטחים מחצית מכמות הבצק בתבנית ואופים במשך כ- 15 דקות עד שהבצק מזהיב.מערבבים את האגוזים, הבוטנים,השומשום והסוכר. מורחים את הבצק בשמן ועורמים עליו את תערובת האגוזים והסוכר.
מניחים את המחצית השניה של בצק העלים על מלית האגוזים ובסכין חד מסמנים על הבצק מעוינים, אופים במשך 10 דקות.
בנתים שמים את כל מרכיבי הסירופן בסיר קטן ומביאים לרתיחה. יוצקים על העוגה החמה את הסירופ באופן אחיד, כך שהוא נספג היטב בכל השכבות.
מחזירים את העוגה הספוגה בסירופ לתנור למשך 10-20 דקות נוספות עד שהיא משחימה (זהירות שלא תישרף).
נותנים לעוגה להצטנן מעט, כשהיא פושרת חותכים לפי קווי המעוינים.
קרדיט לאתר בישולים