ממליגה -בשמנת וגבינת צאן
מצרכים
500 גרם קמח תירס מהיר הכנה
1 כוס חלב
2 ליטר מים
1 כף חמאה
1 כפית מלח
להגשה:
1 גביע שמנת חמוצה
גבינת צאן מלוחה לפי הטעם
אופן ההכנה
מרתיחים את המים, מוסיפים את קמח התירס לאט לאט בזרם דק תוך כשדי בחישה מתמדת
כשהעיסה ממתחילה להתקשות בערך לאחר 4 דקות בישול, מעבירים לצלחות אישיות לכל סועד
מגישים חם כשמעל מפזרים שמנת חמוצה וגבינה מלוחה, אפשר להוסיף כפית חמאה
הממליגה הינו מאכל לאומי ומוגש כתוספת לכל מאכל, אפילו אוכלים את הממליגה עם חלב מלוח ועוד.
קרדיט לאתר בישולים