Pokemon GO
מציג תוצאות 1 עד 2 מתוך 2
  1. Retired
    תאריך הצטרפות: Oct 2008
    שם: Ashar
    הודעות: 18,344
    #1
    לחם שוקולד

    המחשה:
    Spoiler ספוילר




    המצרכים
    שתיים וחצי כפיות שמרים יבשים
    כוס וחצי מים חמימים
    שלוש וחצי כוסות קמח
    כפית וחצי מלח
    חצי כוס צימוקים (רק אם אוהבים, לא חובה)
    3/4 כוס אגוזי לוז שבורים גס וקלויים קלות
    100 גרם שוקולד מריר שבור גס
    100 גרם שוקולד לבן שבור גס
    40 חמאה במרקם שניתן לחיתוך לקוביות
    1 ביצה טרופה
    חמאה רכה לשימון התבנית

    אופן ההכנה
    לתוך קערית קטנה מכניסים חצי כוס מים חמימים (מתוך הכמות הכללית)
    מפזרים לתוכם את השמרים, מחכים 5 דקות
    רק אחרי 5 דקות מערבבים את השמרים והמים כדי להמיס אותם

    בקערה גדולה מערבבים את הקמח עם המלח, יוצרים במרכז גומה ושופכים פנימה את השמרים
    מתחילים ללוש את הבצק תוך הוספת המים הנותרים - ככל שנדרש
    צריך להתקבל בצק רך וטיפה דביק, אבל אם הוא דביק מכדי לעבוד אתו - הוסיפו טיפת קמח, בחסכנות.
    מעבירים את כדור הבצק למשטח מקומח ולשים אותו לפחות 10 דקות. אם יש מיקסר - מה טוב..
    מניחים את כדור הבצק בקערה, מכסים אותה בפלסטיק נצמד ונותנים לתפוח עד להכפלת הנפח.
    כעבור כשעה בערך, חובטים בבצק כדי להוציא את בועות האוויר, ונותנים לו לנוח מ'המכות' בערך 10 דקות
    אח"כ מוסיפים את הצימוקים, אגוזי הלוז השבורים גס (לא לוותר על הקליה, זה מוסיף המון טעם), את שני סוגי השוקולד השבורים גס, את 40 גרם החמאה ואת הביצה
    לשים הכל היטב עד שכל החומר מתערבבים ונבלעים בתוך הבצק
    מעבירים למשטח מקומח ולשים בערך 3 דקות עד שהבצק מגיע למרקם יציב

    משמנים תבנית מלבנית של לחם - או תבנית אינגליש קייק חד פעמית - בחמאה רכה
    מעצבים מהבצק ככר בצורת התבנית שיש לכם, ומניחים בתוכה
    מכסים במגבת ונותנים לככר לתפוח, בערך חצי שעה
    לאחר התפיחה הככר צריכה להתרומם בערך 2 ס"מ מעבר לשפת התבנית

    מחממים תנור ל - 175 מעלות ואופים כ - 45 דקות, עד שהככר מקבלת מראה זהוב-שחום
    מוציאים מהתנור, נותנים להתקרר בתבנית 5 דקות ואז הופכים על רשת לקירור נוסף

    הכי טעים לאכול פרוסה חמימה... אבל גם קר הלחם טעים מאד. רק אל תנסו לשים עליו דג מלוח או נקניק וחרדל - זה לחם לניחומים מתוקים..


    קרדיט לאתר מתכונים
    פרישה

  2. משתמש מנוסה
    תאריך הצטרפות: Jul 2010
    שם: זה מיקום או שם פרטי?
    הודעות: 4,471
    #2
    גאוני! לחם חום שגם טעים!!
    אני חייב לנסות...
    גם אני שונא לצטט!!
    GPXPLUS תקליקו!!



    מחכים...
    Spoiler ספוילר


    אני לחיץ!!

מידע על הנושא

משתמשים שצופים באשכול

יש כרגע 1 גולשים שצופים באשכול. (0 משתמשים ו-1 אורחים)

הרשאות

  • אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •