המחשה:ספוילר
אסדו
מצרכים
בשר אסדו (קונים אצל הקצב)
מלח גס
פלפל שחור גרוס
שמן זית
שום כתוש
רוטב צ’ימיצ’ורי:
צרור כוסברה
צרור פיטרוזיליה
ראש שום כתוש
צ’ילי גרוס
פלפל שחור גרוס
מלח
שמן זית
חומץ לבן
אופן ההכנה
הערה: זמן הבישול ארוך.
מרפדים תבנית בנייר כסף
מפזרים בתחתית מלח גס
בקערה מכניסים את השום הכתוש + מלח שחור גרוס + שמן זית מערבבים הכל יחד ואז מצפים את בשר האסדו ועושים לו עיסוי עד שכל התערובת תחדור פנימה.
מניחים את האסדו על המלח גס בתבנית כך שהחלק השומני או העצם יהיו כלפי מטה.
מכניסים לתנור לחום הכי גבוה כחצי שעה. ואז מנמיכים את עוצמת התנור ל-100 מעלות ועוטפים את האסדו עם הנייר כסף שבתבנית.
משאירים בתנור ל- 5 עד 6 שעות.
אני מכינה את האסדו יום שישי ב-שתיים בצהריים בערך ובארוחת ערב אני מגישה אותו ישר מהתנור לשולחן.
פורסים אותו דק ואוכלים עם רוטב הצ’ימיצ’ורי.
אופן הכנה של הצ’ימיצ’ורי:
קוצצים צרור כוסברה+ צרור פטרוזיליה + ראש שום
מוסיפים צ’ילי גרוס, מלח, ופלפל שחור גרוס, שמן זית לפי הטעם וחומ מעט(3 כפות בערך). מערבבים הכל ביחד יוצא מדהים.
אפשר להשאיר כמה ימים במקרר.
קרדיט לאתר בישולים