עוגת שוקו-תפוז



המצרכים
כוס ושלושת רבעי קמח כוסמין מלא
5 כפות גדושות אבקת קקאו
חצי כוס סוכר דמררה
1 ביצה
6 כפות שמן
כוס חלב סויה
תפוז אחד גדול
שקית וחצי אבקת אפיה (3 כפיות שטוחות)
100 גרם שוקולד במילוי קרם תפוז


אופן ההכנה
בקערה מערבבים את הקמח, הסוכר, אבקת הקקאו ואבקת האפיה
מוסיפים את השמן, חלב הסויה והביצה
מערבבים היטב לעיסה חלקה
מגרדים את כל קליפת התפוז - צריכה להתקבל כמות נכבדת של בערך כף וחצי עד שתיים
אח"כ חוצים את התפוז, מוציאים את החרצנים ומכניסים למעבד מזון, מעבדים עד לקבלת רסק
מוסיפים את רסק התפוז ואת הקליפה לעיסה

אני אפיתי בתבנית טפלון מאורכת, כמו אינגליש קייק - היא קצת יותר גדולה מהתבניות המאורכות החד פעמיות, אבל יתכן שגם תבנית ארוכה חד פעמית תתאים לזה. את הטפלון כמובן לא שימנתי, אבל את החד פעמית הייתי מציעה לשמן ולקמח.
לגיוון - אפשר לאפות בתבנית של מאפינס ולקבל עוגות אישיות.
שופכים את העיסה לתבנית
מחלקים את השוקולד במילוי תפוז לקוביות ומטביעים אותן בתוך העיסה בצורה אחידה, לא עד הסוף אלא בשליש העליון של העיסה. לצערי אצלי הן די שקעו לתחתית, אז אולי כדאי לקמח אותן קצת כמו שעושים לצימוקים שלא רוצים שישקעו לתחתית. אבל זה לא הפריע שהן שקעו, פשוט החלק התחתון של העוגה היה יותר עשיר.
( אני חייבת להגיד תודה לספרדיה ממנה שאבתי את פטנט השוקולד הממולא - מ-ע-ו-ל-ה !! )

אופים בתנור חם - 180-190 מעלות עד שסכין או קיסם הנתקעים במרכז יוצאים יבשים.

העוגה תופחת יפה, יש לה BODY מכובד, בגלל הקמח כוסמין, טעם השוקו-תפוז נהדר, וקוביות השוקולד הממולא הן פינוק אמיתי. אני הפכתי אותה על מגש מאורך, בגלל השימוש בתבנית הטלפון היא החליקה שלמה ויפה. פשוט תענוג.




קרדיט לאתר מתכונים