המצרכים
1 כוס שיבולת שועל דקה
חצי כוס סובין שיבולת שועל
רבע כוס שומשום מלא
רבע כוס גרעיני חמניה
מלח - אפשרי אבל לא רצוי ניתן להוסיף עשבי תיבול או שום כתוש
אופן ההכנה
מבשלים כוס שיבולת שועל עם שתי כוסות מים, תוך כדי ערבוב, על אש קטנה.
מחכים עד שנוצרת עיסה, מכבים את האש ונותנים להתקרר
מערבבים את שאר החומרים לתוך העיסה ולשים למין 'בצק'.
אני נוהגת להוסיף שתי שיני שום כתושות וחצי חבילת כוסברה קצוצה דק. אבל אפשר להוסיף כל צמח תבלין אחר לפי הטעם, או שבבי בצל.
יש שתי שיטות להכנת הקרקרים.
האחת: מכניסים את העיסה לשקית ניילון גדולה, ומגלגלים אותה לצורה של נקניק ארוך,
מקפיאים את הנקניק הזה בפריזר למשך כשעה
אח"כ מוציאים מהפריזר, ובעזרת סכין חדה פורסים פרוסות לא עבות, בערך חצי ס"מ בעובי.
מניחים את הדיסקיות הללו בתבנית שפוזרו עליה כמה פירורי חמאה.
השניה: לוקחים בידיים רטובות מעט מן העיסה, משטחים לצורה עגולה בקוטר של 6 ס"מ בערך
מניחים בתבנית עם מעט פירורי חמאה.
הגודל והעובי צריכים להיות כשל מצייה או קרקר מוכן שנמכר בחבילות.
מחממים תנור ל - 180 מעלות, וכשחם מכניסים את הקרקרים לאפייה עד להזהבה.
הקרקרים לא נשמרים טוב ללא קירור, ולכן רצוי להכניסם לקופסה אטומה ולשמור במקרר.
לפני האכילה, אני נוהגת לחמם/לקלות אותם בטוסטר, הם מקבלים מרקם קריספי וטעם קלוי טעים.
ניתן לאכול ישירות מהמקרר, ואז טעמם ומרקמם הוא רטוב טיפה.
לי הם טעימים מאד, ובכל מקרה - בריאים מאד..
קרדיט לאתר מתכונים