צלי בשר חגיגי
מצרכים
החומרים גמישים מאוד. בעצם, חוץ מהבשר והבצל אפשר לאלתר בכיף: לשנות את הרכב הפירות היבשים, להחליף דבש בסילאן או בריבה, לקצץ בכמויות השום או להוסיף עוד ירקות שורש. זה יוצא טעים בכל מקרה, ותמיד במינימום עבודה.
רבע כוס שמן זית
3 בצלים קלופים וחתוכים לשישיות
2 ראשי שום ללא קליפתם החיצונית, חצויים לרוחב
1 וחצי קילו כתף בקר (בנתח אחד)
12 משמשים מיובשים
12 שזיפים מיובשים ומגולענים
12 תאנים מיובשות
1 כוס חמוציות מיובשות
6 תפוחי אדמה בינוניים, חצויים לאורך (עם הקליפה)
1 כוס מרק עוף
1 כוס יין אדום מתוק
חצי כוס דבש
מלח ופלפל שחור גרוס
1 כפית שטוחה קינמון
אופן ההכנה
1. מחממים את השמן בסיר ברזל גדול שיוכל להיכנס בהמשך לתנור. אוטמים בשמן החם את נתח הבשר מכל צדדיו ומוציאים לקערה.
2. מזהיבים בשמן שנותר בסיר היטב את הבצל.
3. מוסיפים את חצאי ראשי השום (צד חתוך כלפי מטה) ואת חצאי תפוחי האדמה (כנ"ל) ומטגנים עוד שתי דקות.
4. מוסיפים את כל החומרים לסיר, חוץ מאת הבשר. מערבבים בעדינות ומביאים לרתיחה.
5. מחזירים את הבשר והנוזלים שהפריש לסיר. הנתח צריך להיות ממוקם במרכז, כשכל יתר המרכיבים סביבו ומעליו. מחזירים לרתיחה.
6. מכסים, מנמיכים להבה למינימום ומבשלים 4רבע שעות, או שאופים בחום של 100 מעלות ארבע שעות.
7. לפני ההגשה מוציאים את נתח הבשר מהסיר ונותנים לו לנוח עשר דקות. פורסים ומגישים עם כל הטוב שבסיר ועם אורז או פתיתים.
קרדיט לאתר בישולים