המצרכים
500 גרם בשר בקר מתאים לצלי או לחמין
250 גרם נקניקיות קבאנוס, או נקניק אחר לטעמכם (בצרפת משתמשים בנקניק שנקרא קילבאסה)
חצי כף שמן
2 גזרים בינוניים חתוכים לקוביות
1 פלפל אדום מתוק, חתוך לקוביות
1 בצל בינוני, קצוץ דק
3 שיני שום כתושות
2 כוסות שעועית לבנה שהושרתה לילה שלם במים
חצי קופסה עגבניות מרוסקות (400 גרם בערך, לא רסק עגבניות!)
2 כוסות מרק עוף (אפשר מאבקה)
חצי כוס יין לבן יבש
1 כף פטרוזיליה
חצי כפית טימין יבש
רבע כפית פלפל צ'ילי טחון
אופן ההכנה
מחממים את השמן במחבת, כשחם מוסיפים את הנקניק כשהוא חתוך לקוביות בגודל זית
מטגנים אותו קצת עד שהוא מפריש שומן, מוסיפים את הבשר כשהוא חתוך לקוביות כמו לגולש
מטגנים ביחד 4-5 דקות עד שהבשר קצת משחים. מוציאים הכל הצידה לצלחת.
לאותה מחבת מוסיפים את הבצל הקצוץ, הגזר, הפלפל האדום והשום. מטגנים/מערבבים כמה דקות.
מוסיפים חצי כוס מתוך כמות מרק העוף, מגרדים היטב את התחתית מכל מה שנדבק אליה. מסירים מהאש.
למי שיש סיר לבישול איטי על חשמל - הוא אידאלי לתבשיל זה.
מי שלא - שישתמש בסיר רגיל בעל תחתית עבה וכבדה.
שופכים את תערובת הירקות לסיר, מוסיפים את העגבניות המרוסקות, את השעועית, ואת נתחי הבשר והנקניק, מערבבים היטב.
בכלי נפרד מערבבים את יתרת מרק העוף עם היין הלבן + הפטרוזיליה, הטימין ופלפל הצ'ילי הטחון
יוצקים מעל לתכולת הסיר
מפעילים את הסיר לבישול איטי, ומכוונים ל - 7-8 שעות
או, בסיר רגיל, מביאים לרתיחה על הגז, ומעבירים מיד לאחר מכן לתנור שחומם מראש לחום של 100-120 מעלות.
מבשלים לילה, או 7-8 שעות.
לפני האכילה, מערבבים וטועמים, מתקנים תיבול, מוסיפים מלח (לא השתמשנו במלח עדיין כדי לתת לקיטניות להתרכך)
מגישים חם...
כמעט כמו חמין שלנו, אבל לא בדיוק... הטעמים אחרים. אבל השעועית חומה חומה והתבשיל כולו מפיץ ניחוח משכר..
מתאים יותר לימי החורף הקרים, אני יודעת, אז גזרו את המתכון ושמרו לחורף שיבוא..