בומבות - כדורי בשר
המצרכים
חצי קילו בשר טחון (אפשר גם עם עוף, מכינים הכל אותו הדבר)
3/4 כוס אורז ארוך
קופסה גדולה של עגבניות מרוסקות
2 שיני שום
כמה גבעולי סלרי עלים
מלח, פלפל שחור, אבקת מרק, קמצוץ מלח לימון
אופן ההכנה
שוטפים את האורז ומערבבים עם הבשר הטחון, ממליחים ומפלפלים, ונותנים לנוח כמה דקות.
בינתיים מכינים את המרק:
מטגנים במעט שמן את שיני השום כשהן קצוצות גס, רק עד להזהבה
קוצצים גס את עלי הסלרי ומטגנים קלות תוך כדי עירבוב
שופכים את קופסת העגבניות המרוסקות לסיר, ומוסיפים כמה כוסות מים על פי כמות המרק שרוצים לקבל. מביאים לרתיחה, מתבלים במלח, פלפל ואבקת מרק.
קורצים מעיסת הבשר והאורז כדורים בערך בקוטר של 5 ס"מ וזורקים למרק הרותח
נותנים להתבשל על אש בינונית כשעה
לקראת סוף הבישול, מוסיפים קמצוץ של מלח לימון, כדי לתת למרק טעם חמצמץ.
טועמים, מתקנים תיבול, ומניחים להתבשל עוד קצת.
צלחת מרק מהבילה כזאת ביום חורף קר, שווה לפחות 10 מעלות צלסיוס..
קרדיט לאתר מתכונים!