אורז מתוק מבושם
המצרכים
3 תרמילי הל
2 כפות מי ורדים
רבע כפית כרכום, או אם יש כמה חוטי זעפרן אמיתי - עדיף

2 כוסות אורז בסמטי
6 כוסות מים
כפית מלח
שליש כוס סוכר
50 גרם חמאה

אופן ההכנה
בקערית קטנה שמים את חוטי הזעפרן או הכרכום
שוברים פנימה ביד בצורה גסה את תרמילי ההל
מוסיפים את מי הורדים - מערבבים הכל

שוטפים את האורז בהרבה מים עד שהם צלולים לגמרי

בסיר שמים 6 כוסות מים + מלח ומביאים לרתיחה
כשרותח - מוסיפים את האורז השטוף
מביאים לרתיחה פעם נוספת, מבשלים 8 דקות (בלי להנמיך אש, על להבה בינונית)
תוך ערבוב מפעם לפעם
אחרי 8 דקות מעבירים את האורז למסננת , שופכים את מי הבישול
כשכל המים התנקזו מהאורז, שופכים עליו את שליש כוס הסוכר ומערבבים היטב

בסיר שהתפנה ממיסים 50 גרם חמאה
שופכים פנימה את האורז המסוכר
בחלק העליון (המקל) של כף מעץ עושים באורז 3 חורים
לתוכם שופכים את תערובת מי הורדים והתבלינים
מכסים את הסיר במגבת מטבח נקיה, סוגרים היטב עם מכסה
מבשלים על להבה מאד נמוכה כעשרים דקות.

תוספת חגיגית למתכון:
את השלב השני של הבישול (מהמסת החמאה והלאה) אני עושה בסיר אורז חשמלי.
אני שופכת לתוך קערת הסיר החשמלי את החמאה המומסת
מסדרת בתחתית הקערה פרי: למשל תפוח עץ חתוך לפלחים דקיקים, או משמשים מיובשים פרוסים דק ומסודרים יפה,
או קצת פיניונס קלויים קלות + צימוקים שהוקפצו במחבת יבשה, או תערובת של שקדים וצימוקים, או אגוזים וחמוציות. אפשר לסדר יפה חצאי פקאנים בצורת שבלול על כל התחתית של הסיר. על זה מוסיפים את האורז המסוכר וממשיכים כמו במתכון למעלה.
אני סוגרת את הסיר ומבשלת מחזור רגיל - כמו של אורז לבן רגיל.

להגשה, הופכים על צלחת גדולה ומתקבלת כיפה יפה של אורז ומעליה התוספת שבחרתי לקשט אתה.


בתיאבון