קרדיט לאתר בישולים
המחשה: (בלי הסירופ עוגת סולת רגילה)
מצרכים:
ומה כל כך ישראלי בה? המון דברים: קודם כל, היא מאוד מתאימה להכנה ונשיאה בתבניות חד פעמיות. שנית, היא נשמרת מצוין במקרר אפילו שבוע. ושלישית (והכי חשוב) כל מי שאוכל אותה שואל "מה זה הטעם המיוחד הזה?" ורק אתם מחייכים ויודעים שזה ארק (כן, ארק).
שלושת רבעי כוס סוכר
50 גרם חמאה
כוס וחצי קמח תופח
כוס וחצי סולת
1 גביע שמנת חמוצה
שני שליש כוס חלב
1 כף תמצית וניל
1 כוס שקדים טחונים
18 שזיפים מיובשים מגולענים וחצויים (או כוס צימוקים)
לסירופ:
1 כוס סוכר
חצי כוס מים
חצי כוס ארק
1 כף תמצית וניל
חצי כוס דבש
3 טיפות מי פריחת הדרים (מי זהר)
50 גרם חמאה
אופן ההכנה
1. מעבדים את כל חומרי העוגה למעט השזיפים (ולא כולל חומרי הסירופ) במעבד מזון בעל להב פלדה לבצק אחיד. מוציאים לקערה ומערבבים פנימה את השזיפים או הצימוקים. יוצקים לתבנית בגודל כ-30X30 ס"מ ואופים בחום בינוני כשלושים דקות, עד שהעוגה מתחילה להזהיב.
2. מוציאים מהתנור ופורסים שתי וערב לצורת מעוינים. מחזירים לתנור ואופים עוד 20 דקות עד שהעוגה זהובה כהה.
3. בינתיים מכינים את הסירופ: שמים בסיר קטן את כל החומרים ומביאים לרתיחה עדינה אגב ערבוב.
4. יוצאים את הסירופ על העוגה (זה נראה המון אבל היא תשתה הכל), ממתינים עשר דקות ומגישים.
5. אפשר לשמור את העוגה במקרר (ולהגיש קרה) עד שבוע ימים. העוגה הולכת הכי טוב עם תה חזק.