השוקולד
השוקולד הוא מאכל המיוצר מפולי קקאו, שזה שילוב של חמאת קקאו וליקר קקאו.
אז כיצד גילו את משקה הקקאו?
עץ הקקאו תורבת בסביבות המאה החמישית לפני הספירה, ע"י בני המאיה שישבו במרכז אמריקה.
בני המאיה עיבדו את פולי הקקאו למשקה כהה בעל טעם מר.
תהליך הכנת המשקה היה פשוט:
פולי הקקאו הוצאו מתרמילם, יובשו, ולאחר מכן נקלו ונגרסו לאבקה.
שוויו הכספי של הקקאו היה רב, ופולי הקקאו שימשו כמטבעות עוברות לסוחר.
על פי המיתולוגיה האצטקית, הובאו זרעי הקקאו מגן עדן על ידי האל קצלקואטל (Quetzalcóatl) שגורש בשל כך על ידי האלים האחרים.
על פי האמונה, פירותיו של העץ מביאים כוח וחוכמה.
זאת הסיבה שהבוטנאי השבדי לינה העניק לעץ הקקאו את השם המדעי Theobroma, שפירושו בלטינית "מתנת האלים".
אז איך הקקאו נפוץ?
קולומבוס היה הראשון מהעולם הישן שנתקל בקקאו, זה היה במסעו להונדורס.
שק מלא פולי קקאו נפל כשלל בידיו כאשר יירט סירה של תושבים ילידים בני היבשת.
אך הקקאו לא עשה רושם כביר על הספרדים, שביכרו את האוצרות האחרים אשר הובאו מהעולם החדש.
הקקאו הוגש לכובש הספרדי הרננדו קורטז, כשהתארח בחצרו של מלך האצטקים מוקטסומה ב-1519.
ואיך השוקולד נולד?
ב-1847 הציגה חברה אנגלית את השוקולד המוצק הראשון.
מהנדסיה ערבבו את חמאת הקקאו שנפלטה בתהליך הדחיסה של העיסה יחד עם אבקת הקקאו, הוסיפו סוכר ולאחר מכן דחסו את התערובת לתוך תבנית, שקבעה את צורתה במהלך ההתקשות.