עוגת לימון פשוטה
המחשה:ספוילר
מצרכים
כוס וחצי קמח תופח
2 ביצים
קליפה מגוררת מלימון אחד
חצי כוס שמן
חצי כוס חלב
1 כוס סוכר
1 כף תמצית וניל
לזיגוג:
מיץ מלימון אחד
שליש כוס סוכר
אופן ההכנה
1. שמים את כל חומרי העוגה (לא כולל חומרי הזיגוג) במעבד מזון ומערבלים היטב לבצק אחיד.
2. מעבירים לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה (או משומנת ומקומחת).
3. אופים בחום של 180 מעלות 50 דקות עד שעה, עד שסכין הננעצת במרכז העוגה יוצאת נקייה. מוציאים מהתנור ומניחים לעשר דקות.
4. בינתיים מערבבים את מיץ הלימון והסוכר להכנת זיגוג. שמים במיקרו ומבשלים דקה.
5. מעבירים את העוגה למגש ועושים בה כ-30 חורים עמוקים בעזרת צ’ופ סטיק או כלי דומה.
6. יוצקים את הזיגוג על העוגה (עדיף בעזרת כף, כדי שהזיגוג יספיק להיספג ולא יחליק אל תחתית התבנית).
7. מחכים עד שהעוגה מצטננת לגמרי, פורסים ומגישים.
הערה: אם רוצים עוגה שאינה חלבית, ניתן להחליף את החלב במיץ תפוזים.
קרדיט לאתר בישולים