עוגת מיץ עגבניות(כן!כן!)



מצרכים

המיץ המתאים לעוגה הוא מיץ קנוי, חלק ואדום (בניגוד למיץ עגבניות טרי, שהוא מחוספס ונוטה לצבע ורוד). אם אין, אפשר להשתמש בשני שליש כוס קטשופ מהולים בשליש כוס מים.

100 גרם חמאה
שני שליש כוס סוכר חום
1 ביצה
1 כוס מיץ עגבניות
1 כוס קמח תופח
חצי כוס קוואקר (שיבולת שועל)
חצי כפית קינמון
קורט אגוז מוסקט מגורר
20 שזיפים מיובשים, מגולענים וחצויים
חצי כוס אגוזי מלך קצוצים גס





אופן ההכנה

1. שמים את החמאה, הסוכר והביצה במעבד מזון עם להב פלדה ומעבדים דקה, עד שמתקבלת מחית חלקה ואחידה.
2. מוסיפים מיץ, קמח, שיבולת שועל ותבלינים ומעבדים לתערובת אחידה.
3. מעבירים לקערה ומערבבים פנימה את השזיפים והאגוזים (אין משתמשים במעבד המזון משום שהוא ירסק אותם).
4. מעבירים לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה, ואופים בחום בינוני (180 מעלות) כ-50 דקות, עד שסכין הננעצת במרכז העוגה יוצאת יבשה.

קרדיט לאתר בישולים