המחשה:ספוילר
עוגת התפוחים
מצרכים
תבנית 26 ס"מ
5 תפוחי עץ סמיטי
- לקלוף לחתוך פלחים להכניס לסיר, לכסות במים, להוסיף 2 כפות סוכר ולבשל עד שרך, (מתבשל בצ’יק)לשים מכסה חלקי.
(אפשר גם להשתמש ברסק תפוחים בשימורים, אך מומלץ שלא)
200 גרם חמאה רכה
כוס ו-3/4 סוכר
גביע שלי של תנובה
4 בייצים
קליפת לימון מגוררת מלימון 1
3 כוסות קמח רגיל
שקית אפיה
שקית סוכר וניל
אופן ההכנה
במיקסר מערבלים:
חמאה + סוכר + גביע שלי מערבלים כמה דקות ומוסיפים לסירוגין ביצה אחר ביצה, עד קבלת מירקם הומוגני וקציפתי.
בקערה נפרדת :
מנפים קמח + אפיה ומוסיפים את גרידת הלימון, מוסיפים לקציפה שבמיקסר...לסירוגין כמובן ומערבבים.
וכעת לעבודת המחשבת - השכבות.
יש לצקת מחצית העיסה לתבנית משומנת או על נייר אפייה, לפזר מעל מחיצת רסק התפוחים לפזר מעל הרסק מחצית שקית סוכר וניל, ושוב חוזרים, בצק ומעל רסק תפוחים ומעל מחצית הנותרת של סוכר וניל...
אופים בתנור חם ב-180 מ’ כ-50 דקות עד שעה, יש לבדוק עם שיפוד עץ האם יוצא יבש כהרגלינו...
כשמתקרר ניתן לבזוק אבקת סוכר - בתיאבון - תהנו
שידרוגים
1.במקום גביע שלי : 3/4 כוס מיץ תפוזים
2.לא לכסות את התפוחי עץ
במים , עד מעט מגובה התפו”ע.
3.כ-10 דקות לפני שמורידים את התפו”ע מהאש , אפשר:
1/2 כפית קנמון
חופן אגוזים טחונים או שבורים גס
חופן צימוקים
קרדיט לאתר בישולים