סטייק חזה עוף ברוטב ברביקיו שום ודבש מוגש על פתיתים אפויים
המחשה:ספוילר
מצרכים
ל-6 מנות:
500 גרם פתיתים אפויים בצורת קוסקוס אסם
6 סטייקים מחזה עוף פרוסים לפרפר
למשרה:
שלושת רבעי כוס רוטב ברביקיו שום ודבש אסם
חצי כוס שמן זית
חצי כוס יין לבן יבש
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
מיץ מלימון בינוני
חצי כוס זיתים ירוקים מגולענים וקצוצים בית השיטה/טבעות זיתים ירוקים בית השיטה
1 פלפל חריף נקי מגרעינים קצוץ דק
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
1 כפית מרק תיבול עוף אמיתי אסם
אופן ההכנה
1. מסדרים את הסטייקים בתבנית בשכבה אחת. מערבבים את כל מרכיבי המשרה בקערה, יוצקים על הסטייקים ומורחים מכל הצדדים. מכסים בניילון ניצמד שומרים במקרר לשעתיים עד יממה.
2. כשעה לפני הצלייה, מוציאים את הסטייקים מהמקרר. מכינים את הפתיתים לפי ההוראות שעל האריזה.
3. מחממים מחבת פסים יצוקה מברזל, משמנים במעט שמן זית ומטגנים את הסטייקים משני הצדדים עד לדרגת הצלייה הרצויה.
4. מגישים חם על פתיתים אפויים.
קרדיט לאתר בישולים