פאי פקאןהחומרים לתבנית בקוטר 26:
המחשה
ספוילר
לבצק:
למילוי:
- 1/2 1 כוסות קמח
- 100 גר' חמאה
- 4 כפות סוכר
- 1 ביצה
- תמצית וניל לפי הטעם
אופן ההכנה:
- 1/2 1 כוסות סוכר
- 1/2 כוס מים
- 1 כוס שמנת מתוקה
- 2 ביצים
- קליפה ומיץ מ-1/2 לימון
- 300 גר' אגוזי פקאן קצוצים (או כל סוג של אגוזים)
המילוי:
- מערבבים את כל החומרים עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
- עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר כשעה.
- מרדדים את הבצק לעלה הגדול יותר מקוטר התבנית ושוטחים אותו על התבנית והדפנות. מהדקים עם הידיים וחותכים את שאריות הבצק. מנקבים קלות את התחתית בעזרת מזלג. מקררים במקרר כשעה נוספת.
- אופים את הבצק בתנור בחום בינוני של 180 מעלות כ- 15 דקות, עד שהבצק זהוב.
- מרתיחים בסיר את הסוכר והמים עד שהסוכר הופך לקרמל בצבע חום כהה. מנמיכים את האש ושופכים לאט ובזהירות, תוך כדי ערבוב, את השמנת המתוקה. מערבבים עד לקבלת מסה חלקה. מכבים את האש ומצננים קלות.
- מוסיפים את הביצים והלימון.
- יוצקים על הבצק את אגוזי הפקאן, יוצקים מעל את המילוי ואופים בתנור בחום בינוני של 180 מעלות כ- 20 דקות, עד שהפאי יציב.
קרדיט לאתר IFEEL