גלילי גבינה וקדאיף עם ריבת תאנים ופילו
כשר, חלבי
החומרים ל-2 מנות:
- 400 גר' גבינה לבנה ערבית (או 200 גר' ריקוטה+200 גר' גבינת שמנת+1/2 כוס סוכר)
- 200 גר' שערות קדאיף
- שמן, לטיגון עמוק
- 1 עלה בצק פילו
- 2 כפות גדושות ריבת תאנים (ראו מסגרת)
אופן ההכנה:
1. משרים את הגבינה הלבנה במים יום לפני ההכנה כדי להפחית אחוזי מלח (אם משתמשים בגבינות החלופיות, אין צורך להשרות מראש, רק לערבב יחד). חותכים לקוביות של 2X2 ס"מ.
2. צרים 4 אצבעות מהגבינה (או מתערובת הגבינות) באורך 5 ס"מ ובעובי 2 ס"מ. מגלגלים בשערות הקדאיף ומעבירים למקרר להתגבשות.
3. מטגנים את אצבעות הגבינה והקדאיף בשמן עמוק רותח עד הזהבה.
4. קורצים מבצק הפילו 2 עיגולים בעזרת ספל ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג.
ריבת תאנים כשר, קל, פרווה
החומרים:
10 תאנים בשלות
2 כוסות סוכר
אופן ההכנה:
1. מכניסים את התאנים והסוכר לקערה ומשהים למשך לילה (התאנים יפרישו את נוזליהן).
2. מעבירים את התאנים והסוכר לסיר ומבשלים עד לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה כ-35 דקות.
הרכבת המנה:
מסדרים בכל צלחת אצבע קדאיף, עיגול פילו ושוב אצבע קדאיף ועלה פילו. מסיימים בכף ריבה.