טירמיסו אספרסו-ויסקי
את קרם המסקרפונה מחליפות שכבות של גלידת ויסקי, גלידת אספרסו ועוגיות בישקוטי טבולות באספרסו. השוקולד המומס הוא סתם בשביל הפינוק. כשר, קל, מהיר וחלבי.
החומרים ל-4 מנות:
1 חב' (200 גר') של עוגיות בישקוטי
2 שוטים של אספרסו (או 3 כפות קפה נמס ב-1/2 כוס מים)
1/2 ק"ג גלידה – 250 גר' גלידת ויסקי ו-250 גר' גלידת אספרסו*
100 גר' שוקולד מריר, מומס
100 גר' קקאו הולנדי משובח (לא ממותק!)
* את גלידת הוויסקי אפשר להחליף בגלידת טירמיסו או וניל ואת גלידת האספרסו אפשר להחליף בכל גלידת קפה או מוקה.
ציוד: 4 כוסות זכוכית להגשה
אופן ההכנה:
1. מניחים בתחתית הכוס שבר של בישקוטי טבול באספרסו.
2. מניחים מעל הבישקוטי כדור של גלידת ויסקי ויוצקים עליו מעט מהשוקולד המומס.
3. מניחים על השוקולד המומס שבר בישקוטי נוסף טבול באספרסו ומעליו כדור של גלידת אספרסו ועוד שוקולד מומס.
4. יוצקים לכוסות מהשוקולד המומס. מקשטים בבישקוטי שלם נוסף טבול באספרסו ובשוקולד, ובוזקים מעל קקאו.