עוגה בחושה עם דובדבנים
המחשה:ספוילר
מצרכים
2 כוסות קמח תופח
1/4 כפית מלח
3/4 כוס סוכר
125 גר’ חמאה מומסת
2 ביצים
1 שקית סוכר וניל
1 וחצי גביע שמנת או גיל
צנצנת לפתן דובדבנים חמוצים
אופן ההכנה
לערבב את כל החומרים לבלילה אחידה מלבד הדובדבנים , לשמן תבנית 26 או תבנית מרובעת חד פעמית (אני הכנתי ב 26 ) ולפזר סוכר .
לצקת את הבלילה לתבנית , מעל לפזר את הדובדבנים ועם האצבע להכניס מעט פנימה .
ציפוי :
1/2 כוס סוכר חום
100 גר’ אגוזים קצוצים
1 כפית קנמון
50 גר’ חמאה / מחמאה
לערבב הכל לפירורים ולהכניס למקפיא 10 דקות .
לפזר את הפירורים באופן שווה על העוגה , להכניס לתנור בחום 180 מעלות כ- 40 דקות .
קרדיט לאתר בישולים