עוגת בקבוק
המחשה:ספוילר
הקדמה
הטעם פשוט, חזק וטוב – טעם של וניל ושל בית. העוגה הזאת טעימה סתם כך, נפלאה עם כפית ריבה ומשמשת חומר גלם מושלם לטוסט צרפתי משודרג. בגלל תכולת הביצים הגבוהה היא גם נשמרת טעימה ועסיסית עד שלושה ימים.
חומרים
5 ביצים
1 כוס סוכר
1 שקיק סוכר וניל (או 2 כפות תמצית)
חצי כוס שמן
חצי כוס מיץ תפוזים
1 וחצי כוסות קמח תופח
אופן ההכנה
1.שמים ביצים, סוכר וסוכר וניל במעבד מזון ומערבלים שלוש דקות.
2.מוסיפים לסירוגין קמח, שמן ומיץ, ומערבלים בקצרה רק עד שמתקבל בצק אחיד (ונוזלי מאוד).
3.מעבירים לתבנית עגולה משומנת עם חור.
4.אופים שעה בחום של 180 מעלות.
5.מצננים על ידי השחלת התבנית עם העוגה שבתוכה על בקבוק – התבנית תלויה באוויר והעוגה מצטננת במהירות.
קרדיט לאתר בישולים