קומפוט פירות אדומים
מרעננים את הקומפוט של סבתא: מתכון לקומפוט פירות אדומים בתבלינים
המחשה:
ספוילר
קל מאוד, כשר, חלבי/פרווה
קומפוט "בוגר". מתובל ועשיר בטעמים. מוגש עם גלידה רכה כדי לאפשר לה להתערבב עם הקומפוט.
החומרים ל-4 מנות:
להגשה:
- 100 גר' (1/4 כוס) דבש
- 1 כוס יין אדום יבש
- 1/2 כוס מים
- 50 גר' (1/4 כוס) סוכר
- 5 גרגרי פלפל שחור
- 1 מקל קינמון שבור ל-2
- 2 מסמרי ציפורן
- 10 מחטי רוזמרין
- 1 ענף תימין
- ½2 כוסות פירות אדומים (דובדבנים, פטל, דומדמניות, ענבי שועל, חמוציות, תותים חתוכים וכדו' - טריים, קפואים או מיובשים)
אופן ההכנה:
- גלידת וניל
- עלי נענע
קרדיט לIFEEL
- מרתיחים בסיר בינוני את כל החומרים פרט לפירות. מבשלים ברתיחה עדינה, ללא מכסה, 10 דקות. מוציאים את התבלינים בעזרת כף מחוררת.
- מוסיפים את הפירות, מביאים שוב לרתיחה ומכבים את האש. מצננים היטב במשך כמה שעות.
- מגישים עם כף גדולה של גלידת וניל רכה (מוציאים מהמקפיא כמה דקות לפני ההגשה, לריכוך) ובעיטור עלי נענע טריים.