קרמבל תפוחים
קונדיטורית מירב פרץ ממסעדת "כתית" מציגה: מתכון לקרמבל תפוחים
המחשה:
ספוילר
כשר, חלבי
קינוח המורכב משכבות של ג'לי, מתפוחים מקורמלים (אפשר להחליף בחבושים מבושלים), מקרם מסקרפונה ומגרניטה. אם לא רוצים להסתבך עם ארבע שכבות, אפשר להכין שכבה אחת או שתיים ולשלב ביניהן, או להכין כל שכבה כקינוח בפני עצמו.
החומרים ל-6 מנות:
לג'לי התפוחים ודבש:
לתפוחים המקורמלים:
- 1 כף (10 גר') ג'לטין
- 4-5 כפות (50-70 מ"ל) מים
- ¼1 כוסות (300 מ"ל) נקטר תפוחים
- 2 כפות (60 גר') דבש
- קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
- מיץ מ-1/2 לימון
- 1/4 מקל וניל, הגרגרים בלבד (חוצים את המקל לאורך ומגרדים את תוכנו בעזרת סכין)
לקרם המסקרפונה:
- 3 כפות סוכר
- 1/4 מקל וניל
- 1/2 כפית קינמון
- 2 כפות (30 מ"ל) קלבדוס
- 6 תפוחים, חתוכים לקוביות
לגרניטת התפוחים:
- 150 גר' גבינת מסקרפונה
- ½3 כפות (50 מ"ל) שמנת מתוקה
- 1/4 כוס (50 גר') סוכר
- 1/4 מקל וניל, הגרגרים בלבד (חוצים את המקל לאורך ומגרדים את תוכנו בעזרת סכין)
- קליפה מגוררת מ-1 לימון
- 1 כף יוזו
- 2/3 גביע (100 גר') יוגורט
לקרמבל:
- ¾1 כוסות (400 מ"ל) נקטר תפוחים
- 1 חב' (100 גר') חמאה
- 1 כוס פחות 3 כפות (100 גר') קמח
- 1/2 כוס (100 גר') סוכר חום
- 140 גר' אבקת אגוזי לוז
אופן ההכנה:
ג'לי התפוחים ודבש:
1. ממיסים את הג'לטין בקערית קטנה עם המים.
2. מעבירים את שאר חומרי הג'לי לסיר קטן ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הג'לטין המומס ומערבבים.
3. יוצקים לכוסות/לכלי הרצוי ומקררים כמה שעות.
התפוחים המקורמלים:
1. מחממים מחבת כבדה וממיסים בה את הסוכר, הווניל, הקינמון והקלבדוס עד לקבלת קרמל.
2. מוסיפים לקרמל את התפוחים ומערבבים. מבשלים עד ריכוך קל.
קרם המסקרפונה:
מקציפים את גבינת המסקרפונה, השמנת, הסוכר, הווניל, קליפת הלימון והיוזו. מוסיפים את היוגורט בתנועות קיפול.
גרניטת התפוחים:
1. יוצקים את הנקטר לכלי רחב ומעבירים למקפיא למשך הלילה.
2. כשהנקטר קפוא לחלוטין מגרדים בעדינות בעזרת מזלג ויוצרים רסיסים עדינים.
הקרמבל:
1. מעבירים את כל המרכיבים לקערת מערבל עם וו גיטרה ומערבלים עד קבלת פירורים אחידים.
2. מניחים את פירורי הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 20 דקות.
הרכבת המנה:
מניחים מעל הג'לי את התפוחים. מזלפים מעל את קרם המסקרפונה ומעליו מעט גרניטה. מסיימים בקרמבל, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
טיפ אם לא רוצים להסתבך עם ארבע שכבות, אפשר להכין שכבה אחת או שתיים ולשלב ביניהן, או להכין כל שכבה כקינוח בפני עצמו.