עוגה במתנה
מחפשים רעיון למתנה מקורית למארחים בתקופת החגים? קבלו מדריך להכנת עוגת דבש ותפוחים אישית, שאפשר להכין עם הילדים, שלב אחר שלב
המחשה :
ספוילר
חומרי גלם (לכ-22 עוגות אישיות)
אופן ההכנה
- 3 ביצים
- 3 תפוחי עץ
- 1 כוס סוכר
- 3 כפיות סוכר
- 4 כפות שמן
- 1 כוס דבש
- 3 כוסות קמח תופח
- עטרות נייר לאפייה
- 1 כף אבקת נס קפה
- 1 כפית קינמון
- 3/4 כוס תמצית תה
- 1 כפית אבקת סודה לשתיה
- 22 תבניות מאפינס אישיות / תבניות אלומיניום אישיות
1. מכינים תמצית תה עם 3/4 כוס מים רתוחים + תיון אחד ונותנים לתיון לעמוד עד לקבלת תה חזק מאוד. מוציאים את התיון ומשאירים את התמצית להצטנן מעט.
2. שוברים את הביצים לתוך קערה גדולה, מוסיפים סוכר ומערבבים היטב במטרפה.
3. מוסיפים את השמן.
4. מוסיפים את הדבש וטורפים היטב.
5. מוסיפים את הקמח התופח ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם חלק ללא גושים.
6. מוסיפים את אבקת הנס קפה + הקינמון + סודה לשתיה ומערבבים היטב.
7. מוסיפים בעדינות, תוך כדי ערבוב, את תמצית התה. למערבבים עד לקבלת מרקם חלק של התערובת.
8. כעת חותכים את התפוחים לקוביות בגודל בינוני ואותן מכניסים לקערה נפרדת.
9. מוסיפים את הסוכר ומערבבים מעט.
10. את עטרות הנייר מכניסים או לתבנית השקעים או לתוך התבניות האישיות ולתוכן נמזוג את התערובת, עד ל-3/4 גובהן.
11. בתוך כל עוגה אישית משקיעים 4-5 קוביות תפוחים.
12. את העוגות האישיות מסדרים על רשת או בתבנית אפייה ואופים בחום של 180 מעלות כ-25 דקות.
* ניתן לבדוק אם העוגה בעזרת קיסם. אם הקיסם יוצא יבש - העוגות מוכנות.
מגוונים במקום התפוחים ניתן לפזר על העוגות פקאן סיני קצוץ גס.
בתאבון, ושתהיה לכולנו שנה של אושר והגשמת חלומות, שנה של דבש והרבה תפוחים.
קרדיט לIFEEL