מוס יוגורט ודבש עם תפוחים מקורמלים
הזוגיות בין תפוח לדבש היא אחת היציבות בעולם האוכל, אבל גם מערכות יחסים ותיקות כדאי לתחזק. קבלו הצעת הגשה משודרגת למפגש החמוץ מתוק
המחשה :
ספוילר
שר, חלבי
החומרים ל-8 מנות אישיות:
לתפוחים המקורמלים:
- 400 גר'(2 גביעים גדולים) יוגורט
- 3 כפות דבש
- 60 גר'(1/3 כוס) סוכר
- ½1 עלי ג'לטין, מרוככים במים
- 200 מ"ל (מעט יותר מ-3/4 כוס) שמנת מתוקה, מוקצפת
אופן ההכנה:
- 1 כוס קוביות תפוחים קטנות, ללא הקליפה
- 1 כף דבש
- 2 כפות סוכר חום
- 1 כף חמאה
המוס:
1. מחממים מעט בסיר את היוגורט, הדבש הסוכר והג'לטין המרוכך (נזהרים לא לחמם יותר מדי) עד להמסת הג'לטין. מקררים לטמפרטורת החדר ל-1/4 שעה.
2. מקפלים את הקצפת לתערובת היוגורט ויוצקים לכוסות. שומרים במקרר עד להגשה.
התפוחים:
מקפיצים במחבת את כל חומרי התפוחים עד שהם מתקרמלים ומסירים מהאש. שומרים במקרר עד להגשה. יוצקים מעל כל כוס מוס כף של תפוחים מקורמלים.
קרידט לIFEEL