עוגת שכבות מהירה
החותנת קפצה לביקור פתע? קבלו מתכון לעוגה במיוחד עבורכם
המחשה :
ספוילר
קל, כשר, מהיר, חלבי
קינוח בסגנון איטלקי ההופך עוגת ספוג משעממת לאלגנטית במיוחד.
החומרים ל-6 מנות:
אופן ההכנה:
- 400 גר' גבינת ריקוטה
- 1/2 כוס קליפות הדרים מסוכרות, קצוצות (או פירות יבשים, קצוצים)
- 1 שקית אבקת סוכר
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
- 1 עוגת ספוג בהירה (מוארכת), חתוכה לפרוסות של 1 ס"מ
- 1/2 כוס ליקר תפוזים (או אחר)
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה, מוקצפת
- 1 חבילת שוקולד מריר (100 גר'), מגורר
- מערבבים את הריקוטה עם קליפות ההדרים, אבקת הסוכר והשמנת המתוקה (הלא מוקצפת) לקרם אחיד.
- מניחים פרוסת עוגה אחת על משטח העבודה ומזלפים עליה מעט ליקר תפוזים. מורחים אותה בנדיבות בקרם המסקרפונה.
- מניחים מעל פרוסת עוגה שנייה, מורחים שוב בקרם ומסיימים בשכבת עוגה שלישית.
- חוזרים על התהליך עם יתר המנות (כ-6 מנות אישיות המורכבות משלוש שכבות כל אחת).
- מצפים כל עוגה בשכבת קצפת נדיבה מכל הצדדים, זורים מעל שבבי שוקולד ומגישים.
קרדיט לIFEEL