חיתוכיות "שקית יום הולדת"
אסתי ידידיה מחזירה אותנו לילדות עם שילוב טעמים מתוקים-מלוחים של פעם
המחשה :
ספוילר
קל מאוד, כשר, חלבי
בתור ילדה, כשקיבלתי שקית ממתקים ביום הולדת, הכי אהבתי להכניס לפה במבה ושוקולד (או בייגלה ושוקולד) ולאכול יחד. החיתוכיות האלה נולדו בניסיון לשחזר את הטעם ההוא ואת השילוב של מלוח-מתוק. עד היום המתכון "הטריקי" היה סודי ביותר, אך לכבוד ראש השנה החלטתי לחשוף אותו בפניכם.
החומרים לתבנית מלבנית קטנה (15X25 ס"מ):
אופן ההכנה:
- 8 כפות גדושות פירורי ביסקוויטים (כ-80 גר')
- 1 חבילה גדולה במבה (80 גר')
- 100 גר' שוקולד מריר, קצוץ בינוני
- 50 גר' שוקולד לבן, קצוץ בינוני
- 1/2 כפית מלח גס
- 1 פחית חלב מרוכז (397 גר')
- מרפדים תבנית בנייר אפייה. מפזרים 5-4 כפות פירורי ביסקוויטים, כך שיכסו את התחתית בשכבה דקה. מהדקים מעט בעזרת כף.
- מועכים ומרסקים את הבמבה בתוך האריזה (קל יותר לעשות זאת אם מנקבים חור קטן להוצאת האוויר).
- מערבבים בקערה את פירורי הבמבה, השוקולדים והמלח. מפזרים ומשטחים בתבנית בעזרת כף, בלי להדק יותר מדי.
- שופכים את החלב הממותק על גבי התערובת ומטלטלים מעט את התבנית לפיזור אחיד. מפזרים על הכל את פירורי הביסקוויטים הנותרים.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-12 עד 15 דקות, עד שפני העוגה מבעבעים ומשחימים מעט. מקררים היטב ומכניסים למקרר להתייצבות ל-3 שעות לפחות.
- בעזרת נייר האפייה מעבירים את העוגה לקרש חיתוך ובסכין חד חותכים לריבועים בגודל 4X4 ס"מ. שומרים בכלי אטום במקרר. מוציאים כמה דקות לפני ההגשה.
קרדיט לIFEEL