קציפת תפוזים ברוטב פטל
מתכון לקינוח דיאטטי נפלא: קציפת תפוזים ללא סוכר ברוטב פטל
המחשה :
ספוילר
אפשר להחליף את רוטב הפטל בקונפיטורת פירות יער לייט, ואפשר גם לוותר על השמנת לקינוח לא חלבי.
קלוריות ל-100 גר': 163
חלבונים: 5.4 גר'
פחמימות: 21 גר'
שומן: 5 גר' (מתוכו 1.7 גר' שומן רווי)
כשר, חלבי
החומרים ל-8 גביעים:
לקציפת התפוזים:
לרוטב הפטל:
- 2 כוסות מיץ תפוזים
- 1/2 שקית ג'לטין
- 3 כפות קורנפלור
- 3 ביצים, מופרדות
- 1/2 כוס כמוסוכר
- 1 מכל שמנת לבישול 10%
להגשה:
- 150 גר' פטל טרי (או קפוא ומופשר)
- 1 כף קורנפלור
- 1 כף ברנדי (או ליקר קסיס)
עוגיות מופחתות קלוריות בטעם לימון
אופן ההכנה:
קציפת התפוזים:
רוטב הפטל:
- שמים בסיר את מיץ התפוזים ומביאים לרתיחה.
- ממיסים 1/2 שקית ג'לטין ב-1/4 כוס מים רותחים. להשלמת ההמסה, מכניסים את הג'לטין למיקרוגל למשך 20 שניות וממיסים היטב.
- ממיסים את הקורנפלור ב-1/3 כוס מים ומוסיפים למיץ כאשר הוא רותח. ממשיכים לבשל עד שמתקבל פודינג סמיך ומסירים מן האש.
- מוסיפים לפודינג את החלמונים תוך בחישה זהירה.
- מקציפים בקערה נפרדת את החלבונים עם הכמוסוכר לקצף יציב.
- מקפלים את הפודינג, בעודו חם, לתוך החלבונים. מקפלים פנימה גם את השמנת ותמיסת הג'לטין.
ההגשה:
- שמים בסיר את הפטל ומביאים לרתיחה.
- ממיסים את הקורנפלור ב-1/3 כוס מים ומוסיפים לסיר. בוחשים עד שמסמיך במקצת ומוסיפים את הברנדי (או ליקר הקסיס).
- שוברים לתוך בסיס גביע יין גבוה 2-3 עוגיות מופחתות קלוריות בטעם לימון.
- יוצקים עד 3/4 מגובהו של הגביע מקציפת התפוזים ו-2-3 כפות מרוטב הפטל (או מקונפיטורת פירות היער).
קרדיט לIFEEL