סורבה גזר

רוצים להגיש גזר בסעודת ראש השנה ונמאס מצימעס? לפניכם מתכון מקורי במיוחד



כשר, פרווה, קל
החומרים לכ-12 מנות:
  • 1/2 ק"ג גזר (6-7 בינוניים)
  • מים
  • 1 כוס סוכר של סוגת
  • 1 מקל קינמון
  • 3 כפות דבש
  • 1 כף מיץ לימון
אופן ההכנה:
  1. מקלפים את הגזר, חותכים לפרוסות ומבשלים בהרבה מים עד שהגזר מתרכך מאוד. מסננים ושומרים כוס וחצי ממי הבישול.
  2. מרתיחים בסיר קטן כוס ממי הבישול, סוכר ומקל קינמון שבור לשניים. מבשלים ברתיחה עדינה לא מכוסה במשך 5 דקות, עד שהסירופ מסמיך מעט. מכסים את הסיר ומקררים.
  3. מרסקים את הגזר במעבד מזון עם חצי כוס ממי הבישול, למחית חלקה. מקררים. מוסיפים את הסירופ, הדבש ומיץ הלימון ומערבבים היטב. מעבירים לכלי רחב ושטוח ומקפיאים.
  4. מחזירים את התערובת הקפואה למעבד המזון, ומעבדים עד שאין גושים והסורבה בהיר יותר וחלק. מחזירים למקפיא. אם יש זמן, חוזרים על הפעולה שוב אחרי מספר שעות.
טיפ: אפשר להגיש בתחילת הארוחה, כמנת ביניים מרעננת או כקינוח. בהגשה, אפשר להזליף על כל מנה מעט רכז רימונים.


קרדיט לIFEEL