סורבה גזר
רוצים להגיש גזר בסעודת ראש השנה ונמאס מצימעס? לפניכם מתכון מקורי במיוחד
כשר, פרווה, קל
החומרים לכ-12 מנות:
אופן ההכנה:
- 1/2 ק"ג גזר (6-7 בינוניים)
- מים
- 1 כוס סוכר של סוגת
- 1 מקל קינמון
- 3 כפות דבש
- 1 כף מיץ לימון
טיפ: אפשר להגיש בתחילת הארוחה, כמנת ביניים מרעננת או כקינוח. בהגשה, אפשר להזליף על כל מנה מעט רכז רימונים.
- מקלפים את הגזר, חותכים לפרוסות ומבשלים בהרבה מים עד שהגזר מתרכך מאוד. מסננים ושומרים כוס וחצי ממי הבישול.
- מרתיחים בסיר קטן כוס ממי הבישול, סוכר ומקל קינמון שבור לשניים. מבשלים ברתיחה עדינה לא מכוסה במשך 5 דקות, עד שהסירופ מסמיך מעט. מכסים את הסיר ומקררים.
- מרסקים את הגזר במעבד מזון עם חצי כוס ממי הבישול, למחית חלקה. מקררים. מוסיפים את הסירופ, הדבש ומיץ הלימון ומערבבים היטב. מעבירים לכלי רחב ושטוח ומקפיאים.
- מחזירים את התערובת הקפואה למעבד המזון, ומעבדים עד שאין גושים והסורבה בהיר יותר וחלק. מחזירים למקפיא. אם יש זמן, חוזרים על הפעולה שוב אחרי מספר שעות.
קרדיט לIFEEL