עוגת גבינה קרה בציפוי פירות יער
מתכון לקינוח לנמנעים מסוכר: עוגת גבינה קרה דיאטטית בציפוי פירות יער
המחשה :
ספוילר
<U>קלוריות ל-100 גר': 150
חלבונים: 6 גר'
פחמימות: 12.5 גר'
שומן: 7 גר' (מתוכו 3.8 גר' שומן רווי)
כשר, חלבי
החומרים לתבנית בקוטר 26 ס"מ:
אופן ההכנה:
- 150 גר' (כ-1 קופסא) עוגיות מופחתות קלוריות בטעם וניל
- 1 כפית תמצית רום
- 1 שקית ג'לטין (דגים)
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32%
- 3/4 כוס כמוסוכר
- 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15%
- 750 גר' (3 גביעים) גבינה לבנה 1/2%
- קליפה מגוררת מ-1 לימון
- ½1 כוסות קונפיטורת פירות יער לייט
טיפ: אפשר להקפיא את העוגה למשך כמה ימים, להפשירה ולפני ההגשה למרוח את קונפיטורת פירות היער.
- טוחנים את העוגיות לפירורים ומפזרים בתחתית התבנית.
- מוהלים את תמצית הרום ב-1/2 כוס מים ומטפטפים על העוגיות.
- ממיסים את שקית הג'לטין ב-1/2 כוס מים רותחים ושמים במיקרוגל למשך 30 שניות עד שהג'לטין נמס לחלוטין.
- מקציפים בקערה נפרדת את השמנת המתוקה והכמוסוכר עד לקבלת קצפת יציבה.
- מוסיפים לקצפת את האינסטנט פודינג וניל ואת השמנת לבישול וממשיכים להקציף.
- מקפלים לתוך הקצפת את הגבינה, קליפת הלימון המגוררת ותמיסת הג'לטין. מערבבים בתנועות קיפול עד שהתערובת אחידה.
- יוצקים את התערובת לתוך התבנית ומכניסים למקרר למשך כ-6 שעות לפחות (אם ממהרים, אפשר להקפיא למשך שעתיים).
- מורחים על העוגה הקרה את קונפיטורת פירות היער (אם מתכוונים להגיש את העוגה למחרת, רצוי למרוח את קונפיטורת פירות היער רק בסמוך להגשה).
קרדיט לIFEEL
</U>