לחמניות שוקולד
· ½ 3 כוסות גר' קמח לבן (500 גר')
· ½ שקית או ½ קובית שמרית
· 1/4 חבילה חמאה (50 גר') בטמפרטורת חדר(*)
· 1 כוס חלב (250 מ"ל)
· 1 כפית מלח
· 4 כפות סוכר חום בהיר (50 גר')
· 1/2 חבילה שוקולד צ'פס (150 גר')
· ביצה טרופה למריחה
(*) אפשר להחליף את החמאה במחמאה ואת החלב במים לקבלת מתכון פרווה.
אופן ההכנה:
1 מכניסים לקערת מערבל את הקמח, השמרית והחמאה.
2 מתחילים ללוש במהירות נמוכה תוך הוספה הדרגתית של המים. מוסיפים המלח והסוכר.
3 ממשיכים ללוש 4 דקות במהירות נמוכה ו-4 דקות נוספות במהירות גבוהה עד לקבלת בצק
רך וגמיש.
4 חוזרים למהירות נמוכה ומוסיפים את השוקולד צ'יפס עד לערבוב אחיד בבצק.
5 מעבירים הבצק למשטח מקומח קלות, יוצרים כדור ומשהים מכוסה כ 30 דקות.
6 מחלקים את הבצק ל-20 יחידות שוות ( כ-50 גרם ) ומכדררים ללחמניות קטנות ועגולות אותן מניחים במרווחים על שני מגשי האפייה מכוסים בניר אפיה.
7 מכסים במגבת ומשהים לתפיחה כ- 40 דקות.
8 מחממים את התנור ל- 200 מעלות, מורחים בעדינות הלחמניות בביצה טרופה, חורצים בעזרת סכין
חד מאד 2 חריצים לא עמוקים במיוחד, ואופים כ-15 דקות.
*תודה לשמרית*