המחשה:ספוילר
של כופתאות בצק מאודות = באו-דזה - זה השם
כופתאות בצק ממולאות בבשר
מצרכים לבצק:
500 גרם קמח
5 כפיות אבקת אפייה
2 כפיות מלח
כ-1 כוס מים.
למילוי - 400 גרם בשר טחון. 1/2 כוס מים, 2 כפיות גינג'ר קצוץ, 5 בצלים ירוקים קצוצים דק. 4 כפות רוטב סויה, 2 כפות שרי יבש, 2 כפות שמן שומשום. מלח ופלפל שחור טחון טרי.
הכנה: הבצק: שמים בקערה את הקמח, המלח ואבקת האפייה. מוסיפים את המים ומערבבים. לשים את הבצק כ-5 דקות עד שמתקבל בצק גמיש ואלסטי. מכסים אותו במגבת לחה ומשהיים כחצי שעה.
המילוי: קולפים את הלפת, חותכים לרבעים ומבשלים במי מלח כ-10 דקות עד שהלפת מתרככת. את הלפת המבושלת קוצצים או מרסקים.
מערבבים את הלפת עם שאר חומרי המילוי ומקררים.
מחלקים את הבצק לכדורים, בגודל של כדור פינג=פונג. על משטח מקומח מרדדים כל כדור לעיגול בקוטר של כ-8 - 10 ס"מ. במרכז כל עיגול שמים כף גדושה מהמילוי, אוספים את שולי הבצק מעל המילוי, צובטים ומהדקים.
השתדלו ליצור קפלים אחידים ויפים תוך כדי כך. מכינים כופתאות שכאלה מכל כמות הבצק והמילוי.
מחממים במחבת גדולה כף שמן וכשהשמן חם, מסדרים במחבת את הכופתאות הממולאות זו ליד זו ומטגים מעט ואחר כך מוסיפים למחבת מים בגובה של כ-12 ס"מ. מביאים לרתיחה. מכסים את המחבת ומבשלים כ=5 דקות.
הופכים את הכופתאות. אם חסרים מים מוסיפים מעט וממשיכים לבשל עוד כ-5 דקות.
יוצקים מסביב לכופתאות 2 כפות שמן וממשיכים לבשל. הכופתאות צריכות להיות שכומות ופריכות.
מתכון ממש טעים- טעמתי בסין ויש פוטנציאל- קרדיט לאהרוני שהמתכון יצא מספר המתכונים שלו..