טראפל קופידון אלכוהולי
גם שוקולד וגם אלכוהול - מתכון לקינוח שמעורר את החושים
המחשה :
ספוילר
כשר, חלבי, קל
תנו לטראפל פרשנות אישית בבחירת סוג האלכוהול שתוסיפו. בחרו ליקר או משקה צלול בעל אחוז אלכוהול גבוה. המלצות שלי - ויסקי, ליקר תפוזים, ליקר קפה, פיג'לינג ועוד.
החומרים לכ-15 יחידות (הכמות משתנה בהתאם לגודל החותכן):
אופן ההכנה:
- 80 מ"ל שמנת מתוקה
- 250 גר' שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו
- 60 גר' חמאה בטמפ' החדר
- 40 מ"ל משקה אלכוהולי
- אבקת קקאו, לטבילה
- מרפדים תבנית בגודל 15X25 ס"מ בניילון נצמד.
- מחממים את השמנת עד תחילת רתיחה, שופכים על השוקולד (נטיפים או פיסות קטנות) ומחכים דקה. מערבבים מהמרכז עד לקבלת תערובת אחידה, חלקה ומבריקה.
- מוסיפים לתערובת את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה ונבלעת בתערובת.
- מוסיפים את האלכוהול ומערבבים עד שהתערובת אחידה לגמרי. יוצקים לתבנית ומטלטלים מעט כדי שהתערובת תתיישר. מעבירים למקרר ל-8 שעות לפחות.
- מוציאים את התערובת מהמקרר, ובעזרת חותכן עוגיות קורצים צורת לב. טובלים ומצפים באבקת קקאו. נועצים שיפוד באלכסון (אפשר לנקות בזהירות את מחצית השיפוד בתוך הטראפל בעזרת מגבת נייר לחה).