עוגיות אגוזים ושקדים
מתכון קל להכנה לעוגיות אגוזים ושקדים. זהירות, זה ממכר
המחשה :
ספוילר
קל, כשר, פרווה
העוגיות טובות ופריכות יותר יום לאחר ההכנה. יש לשמור אותן בכלי אטום היטב.
החומרים לכ-45 עוגיות:
אופן ההכנה:
- 100 גר' שקדים
- 200 גר' תערובת אגוזים (מלך/לוז/בוטנים)
- 1/4 כפית מלח
- 3 כוסות סוכר
- 4 חלבונים
- ½1 כוסות קמח
- אבקת סוכר, לזרייה
קרדיט לאתר IFEEL
- קולים את השקדים, האגוזים והמלח במחבת יבשה ומקררים.
- טוחנים במעבד מזון את השקדים והאגוזים. מוסיפים בהדרגה ולסירוגין את הסוכר, החלבונים והקמח עד שמתקבל בצק רך. מעבירים למקרר לשעתיים.
- יוצרים מהבצק כדורים קטנים מעט מכדור פינג-פונג, בידיים רטובות, ומניחים ברווחים גדולים על גבי נייר אפייה. זורים בנדיבות אבקת סוכר בעזרת מסננת.
- אופים את כדורי הבצק במשך כ-15-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, עד שהעוגיות מזהיבות. מוציאים מהתנור (העוגיות עדיין רכות והן יתקשו כשיתקררו). מצננים לחלוטין בתבנית ומעבירים לכלי אטום.