המצרכים
200 גרם שוקולד מריר מומס
250 גרם מרגרינה בטמפרטורת החדר (אפשר להחליף לחמאה)
1 כוס סוכר
5 ביצים
100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
2 כפות פירורי לחם
1 שקית שמנת מתוקה + 2 כפות סוכר
אופן ההכנה
מערבבים את המרגרינה הרכה עם הסוכר לתערובת חלקה.
ממיסים את השוקולד במיקרו או בסיר כפול על הגז
מוסיפים את השוקולד לעיסת המרגרינה והסוכר
מוסיפים את הביצים בשלמותן, אחת אחת, תוך עירבוב נמרץ
מחלקים את התערובת לשני שליש + שליש
את השליש שומרים במקרר לציפוי
לשני שליש הנותרים מוסיפים את האגוזים ופירורי הלחם
אופים בתבנית משומנת כ - 20 דקות בחום בינוני
מוציאים מהתנור, מקררים, מורחים את הקרם שנותר במקרר
מעל הכל מורחים שכבת שמנת מתוקה שהוקצפה עם שתי כפות סוכר
מקשטים בסילסולים של סירופ שוקולד מוכן. ( אני מחזיקה תמיד במזווה מיכל פלסטיק של סירופ בטעם שוקולד או קראמל, זה שמיש וזמין לקישוט מהיר של עוגות.. )
אם מחליפים את פירורי הלחם בפירורי מצה, אפשר להתענג על העוגה גם בפסח..
המחשה
ספוילר
קרדיט למתכונים.נט