המחשה:
ספוילר
חומרים לבסיס:
250 גרם פרורי פתיבר אסם
150 גרם חמאה
כמובן תבנית 26 ס"מ
חומרים למילוי:
2 שמנת מתוקה
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל אסם
500 גרם גבינה לבנה 9%
½ כוס סוכר
½ כוס חלב
קליפת לימון מגוררת
1/2 שקית (7 גרם) ג’לטין
¼ כוס (50 מ"ל) מים רותחים
כמובן תבנית 26 ס"מ
אופן ההכנה:
ממיסים את החמאה. מוסיפים את פרורי הפתיבר מהדקים 2/3 מהתערובת לתחתית תבנית משומנת. משאירים בצד את שאר הפרורים לקישוט.
מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה.
מערבלים את החלב,סוכר והגבינה במהירות נמוכה כ- 2 דקות. מוסיפים את הפודינג ומערבבים עד לתערובת חלקה במהירות גבוהה, תוך הוספת קליפת הלימון.
ממיסים את הג’לטין במים רותחים ומצננים.
מוסיפים את הג’לטין לתערובת הגבינה ומערבבים היטב.
יוצקים את תערובת הגבינה על הקצפת ומערבבים בזהירות.
יוצקים את התערובת על בסיס העוגה ומשטחים. מפזרים את הפרורים שנשארו מעל העוגה.
מצננים במקרר למספר שעות.
קרדיט לאתר בישולים.