המחשה :
ספוילר
מצרכים:
250 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה
רבע כוס סוכר (50גרם)
2 ביצים שלמות + 6 חלמונים
כפית 1 ברנדי (5 מ"ל)
חצי כוס קמח (60 גרם)
וכמובן לקישוט (יותר טעים)
אבקת סוכר
וכדורי גלידה וניל
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות.
ממיסים את השוקולד, חמאה וסוכר מעל סיר אדים.
בקערה נפרדת טורפים ביצים, חלמונים וברנדי.
מוזגים מעט מתערובת השוקולד החמה לקערה עם הביצים ומערבבים היטב. מעבירים את כל תערובת הביצים לקערה עם תערובת השוקולד ומערבבים היטב (תהליך זה נקרא השוואת טמפרטורות ומבטיח שהביצים לא ייקרשו במגע עם השוקולד החם).
מוסיפים קמח וטורפים עד שהתערובת חלקה ללא גושים.
מוזגים את התערובת לכלים, עד 3/4 גובה הדפנות.
אופים כ-20 דקות, עד ששולי העוגה יציבים והמרכז עדיין נוזלי.
מוציאים מהתנור ומגישים מיד אחרת זה לא יהיה חם וטעים.
וכמובן להגיש עם כדור גלידה וניל (מאוד מומלץ)
מתכון שלי!!