פרק 1 (''משחק הכדורגל של כריס'')-
זה היה יום סגריר וגשום, הגשם לא הפסיק לרדת. ברחובות פתח תקוה, רוב האנשים הסתגרו בבתיהם, אבל למרות זאת היו כמה צעירים נועזים שהסתובבו בחוץ ביום כה קודר. אחד מהנערים היה נער בשם כריס. כריס היה נער גבוה, ובעל שיער באורך בינוני בצבע שחור. הליכתו של כריס היתה מלאת גאווה, מפני שחייו היו טובים אליו; היתה לו חברה מאוד יפה, אביו היה וטרינר מפורסם, והוא שיחק בקבוצת כדורגל. כריס המשיך ללכת לרחובות, עד שהטלפון הנייד שלו צילצל. כריס מיהר לענות לטלפון. ''הלו?'' ענה כריס בקול רגוע ושליו. ''כריס הלאוול!'' נשמע קול רוגז ממכשיר הטלפון ''אני רק רוצה להזכיר לך שיש לך אימון עכשיו! דע לך, שאם תאחר, אני אשקול להעיף אותך מהקבוצה.''
''הירגע, מאמן,'' אמר כריס בקור רוח ''הפעם אני אגיע לאימון בזמן. סך הכל, מחר יש לנו משחק חשוב.''
לאחר שכריס סיים את השיחה, הוא רץ אל הסמטה הקרובה והחליף שם את בגדיו. כעת בגדיו היו מדי כדורגל מרשימים ונקיים. לאחר 20 דקות כריס הגיע לאימון. המאמן, שהיה איש עגלגל ומקריח, הסתכל על כריס במבט זועם, אך לאחר מכן הסית את מבטו ופנה לשאר הקבוצה. ''מחר משחק חשוב!'' הוא אמר בקול מלא חשיבות ''ואני רוצה את כולכם בכושר שיא!"
למחרת, בקצה השני של העיר, התעורר משנתו נער צעיר בשם תום. תום, שהיה בעל שיער חום קצוץ, הסתכל בשעונו ונכנס לפאניקה כשגילה כי השעה כבר 7:30. תום התלבש בזריזות, צחצח את שיניו, לקח את תיקו ועזב את ביתו. תום רץ בשיא המהירות, ולבסוף הגיע לבית ספרו, התיכון על שם פרופסור יבגני גרוסמן. אך לרוע מזלו, השערים היו סגורים. שומר בית הספר הסתכל על תום במבט ערמומי. ''אדון שומר, אנא ממך, אל תרשום לי איחור!'' התחנן תום בפניו של השומר. ''מצטער, אבל זו לא הפעם הראשונה שאתה מאחר.'' אמר השומר ''אם היית מאחר בפעם הראשונה, אולי הייתי מוותר. כעת לך לכיתתך, כי ככל שאתה מתעכב יותר, כך זמן איחורך גדל.''
ובינתיים, במגרש הכדורגל ''איצטד'' שבעיר פתח תקווה, התקיים משחק הדרבי בין הפועל פתח תקוה לבין הכוח פתח תקוה. כריס היה בין שחקני הכוח פתח תקוה, והיה החלוץ. עד לאותו רגע, כריס הבקיע שער לא מעט פעמים, וקבוצתו הובילה. כריס מעולם לא הרגיש מאושר יותר. דקות ספורות לקראת הדקה ה-45, התגלגל הכדור לאחד משחקני הפועל פתח תקוה. הוא רץ עם הכדור ובעט בו ברגלו של כריס. כריס נפל על הדשא מרוב כאבים, ולבסוף התעלף.
בינתיים, בתיכון על שם פרופסור יבגני גרוסמן, תום הגיע לכיתתו, בזמן שהמורה כתבה על הלוח. ''שלום אדון הלאוול,'' אמרה המורה בכעס ''אני רואה שאתה שוב מאחר. אם אני לא טועה, זאת כבר הפעם הרבעית, נכון?''
''סליחה...'' אמר תום בקול משועמם, והתישב בכיסאו. ''אני לא אוהבת את טון דיבורך,'' אמרה המורה בזעם ''הוא לא מוצא חן בעיני בכלל. אני רוצה שתעלה לחדרו של מנהל בית ספרך, אדון כצנלסון, להרשמה. אמור לו שאני שלחתי אותך.''
ובאזור אחר, בבית החולים של העיר פתח תקוה, פקח כריס את עיניו, וגילה כי הוא נמצא בבית חולים. מולו עמד איש זקן במעיל מעבדה , והביט אל עבר החלון. היתה לו קרחת במרכז ראשו, וגושי שיער מלבינים וקוצניים בשתי קצוות פניו. הוא הרכיב משקפיים קטנות, ועל התגית שבמעיל המעבדה שלו היה רשום באותיות קטנות ''גרגורי פולנסקי''. ''אני רואה שהתעוררת,'' אמר גרגורי במבטא רוסי כשהבחין בכריס ''יפה מאוד. אני רוצה לספר לך דבר מה לא כל כך נע-''
''מה קרה לי?'' קטע אותו כריס בגסות. ''אתה קיבלת מכה במשחק הכדורגל, ואיבדת את הכרתך. מאמן הקבוצה ביקש ממני להודיע לך כי אה עף מיידית מהקבוצה!''
''זה לא מקובל עלי!'' אמר כריס בזעם. הוא קם ממיטתו, והלך לגג בית החולים. ואז, ברוב טיפשותו, הוא החל להתהלך על מעקה בית החולים. לפתע, הרוח נשבה בחוזקה, וכריס החל ליפול מבניין בית החולים. ''הצילו!'' הוא זעק ממצוקה.
המשך יבוא...