קוטלט - קציצות בשר
המחשה:ספוילר
המצרכים
חצי ק"ג בשר בקר טחון
חצי ק"ג תפוחי אדמה
3-4 ביצים
2-3 בצלים
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
כוס אחת פירורי לחם
מלח, פלפל שחור טחון טרי
שמן לטיגון
אופן ההכנה
מרתיחים את תפוחי האדמה בקליפתם בסיר עם מים, מבשלים עד לריכוך מוחלט
שופכים את המים, משאירים את תפוחי האדמה בסיר ו'מייבשים' אותם קצת, שכל הנוזלים יתאדו
מקררים מעט, קולפים אותם, ומועכים בקערה, כמו לפירה, למחית חלקה ללא גושים
מגרדים את הבצלים בפומפיה, סוחטים מעט את הנוזלים המיותרים, מוסיפים את הבצל לתפוחי האדמה
מוסיפים בשר, ביצים, פטרוזיליה מלח ופלפל
מערבבים היטב בידיים, עד שהתערובת לגמרי אחידה
יוצרים מהתערובת כדורים בערך בקוטר של 4-5 ס"מ
מניחים את פירורי הלחם בקערית עמוקה
מכניסים כל כדור בשר לתוך קערית פירורי הלחם ומגלגלים אותו בתוכה, שהכדור יצופה פירורים
פוחסים את הכדור לצורה אליפטית שטוחה (לוחצים בין שתי הידיים)
מחממים שמן במחבת, ומטגנים את הקציצות עד להזהבה משני הצדדים
אוכלים חם, אבל אם נשארות קציצות - הן נהדרות כחטיף קר ישר מהמקרר
אפשר גם לשים אותן כמילוי טעים לסנדוויצ'ים.
הן מצויינות ליציאה לפיקניניקים, או לאכילה בנסיעה, בדרכים.
קרדיט לאתר מתכונים.נט