המחשה:
שם:מרק מינסטרונה .
מצרכים:
50 גרם חמאה לאידוי.
בצל
תפוח אדמה
3 גזרים
2 קישואים
כרובית
שעועית ירוקה
קופסת פטריות שמפיניון טריות
עלי סלרי
אפונה (אפשר מקופסת שימורים, וגם סנפרוסט עובד)
תירס (כנ"ל)
קופסת שעועית לבנה ברוטב עגבניות (אני אוהבת את של היינץ)
2 כפות רסק עגבניות
אורגנו יבש
מלח
פלפל שחור
לחובבי הטעם המודגש: 2-3 ענפי תימין
כלים:
סיר עם מכסה (לא משנה מה הגודל,כמה שאתם רוצים בערך)
סכין גדולה
קרש חיתוך
סכין קטנה
פותחן קופסאות(לא חייב)
אופן ההכנה :
קולפים, שוטפים וקוצצים את כל הירקות (למעט הפטריות, שאותן מנגבים).
ממיסים את החמאה על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומאדים עד שהוא שקוף.
מוסיפים את שאר הירקות, מערבבים ונותנים להם להתבשל קלות כחמש דקות, תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את השעועית ורסק העגבניות, מתבלים ומערבבים.
מוסיפים מים עד שהם מכסים את תכולת הסיר, ומוסיפים עוד שתי כוסות. מביאים לרתיחה על אש גבוהה.
לאחר הרתיחה מנמיכים לאש בינונית ומבשלים כ-45 דקות.
תודה למאקו על המתכון.
[B