Full Metal Alchimist Brotherhood
האנימה/מנגה Full metal alchimist,או בעברית אלכימאי המתכת.
סוג: מנגה/אנימה
ז'אנרים:שונן,הרפתקאות,אקשן,פנטזיה.
תאריך יציאה: 1997-עד היום
מספר פרקים לאנימה:51
מספר פרקים למנגה:108
מנגקה:Hiromu Arakawa
עלילה:
אדוארד ואלפונס אלריק חיים בעולם בו בני אדם יכולים לשלוט בפירוק מחדש והרכבה של חומר,או בקיצור באלכימיה.
אבל יש חוק חשוב מאוד שמייצב את האלכימיה-אם ברצונך להתמיר משהו אתה חייב לשלם עבורו מחיר זהה,המסה והצפיפות בחומר לא משתנה לעולם.
האחים אלריק הם אלכימאים שאיבדו את אמם וניסו להחזיר אותה לחיים,ההתמרה נכשלה ועלתה לאדוארד בידו וברגלו ולאלפונס בגופו,כשאדוארד חסר רגל הוא מצליח להתמיר את הנשמה של אחיו לתור שריון של אביר ומצליח,אבל דבר זה עולה לו בידו הימנית.
כעבור כמה שנים אדוארד משתקם ומתמנה לאלכימאי לאומי,אלכימאי המתכת,הצטרפו אליו במסע להחזרת גופו וגילוי הקונספירציות המסתתרות מאחורי הממשלה והיקום כולו.
דמויות ראשיות:
אדוארד אלריק:
הדמות הראשית בFMA,אדוארד איבד את אמו וניסה להתמיר אותה,אבל נכשל ואיבד את ידו,רגלו ואת הגוף של אחיו.
הוא שם לעצמו מטרה שהיא להחזיר את הגוף של אחיו בכל מחיר,אפילו אם הוא ימות בדרך.
במשך העלילה מתפתח קשר רומנטי (שעשוי טוב לשם שינוי..)בינו לבין ההירוני,ווינרי.
אדוארד ילד בן 15,הוא מבריק בכל מה שקשור לאלכימיה ואפילו בנה נוסחה להתמרת אדם (גם אם היא לא מושלמת),הוא מתעצבן כשקוראים לו גמד,מה שיוצר הרבה קטעים קומים טובים בסדרה.
האם הוא יצליח להחזיר את גפיו ואת גופו של אחיו?צפו בסדרה ותגלו...
אלפונס אלריק:
אלפונס הוא אחיו הקטן של אדוארד ובהווה הוא בן 14,כשניסו להתמיר את אמם ולהחזירה לחיים הוא איבד את גופו ואדוארד חתם את נשמתו בתוך שריון.
באופיו אלפונס יותר רגיש,מופנם וביישן מאדוארד-אבל יש לו לב טוב והוא מראה את זה הרבה פעמים באנימה.
ווינרי רוקבל:
ההירוני בFMA,היא בגיל של אד ונראה שמתפתחת ביניהם מערכת יחסים רומנטית.
ווינרי מכונאית אוטומייל והיא אחראית על האוטומייל בגופו של אדוארד.
ווינרי התייתמה מהוריה בגיל צעיר ועברה לגור עם "סבתא",האישה הזקנה שגידלה את אד ואל אחרי מות אמם.
באופיה ווינרי שונאת מלחמות,היא אוהבת להתעלל באד (ולזרוק עליו מפתחות שוודים ^^^^) ומהצד השני מאוד אכפת לה ממנו ומאחיו אלפונס והיא רוצה שהחלום שלהם יתגשם.
רוי מוסטאנג:
רוי מוסטאנג הוא גנרל משנה בצבא והוא ידוע בכינוי שלו אלכימאי הלהבה.
חלומו של רוי הוא להיות הפיהרר ולעשות שמדי הצבא של הבחורות יהיה חצאיות (0_ס).
הנשק של מוסטאנג הוא כפפות אשר יש עליהם מעגל התמרה,הוא מסוגל לשחרר להבות רק על ידי נקישה באצבעותיו והוא שולט בסגנון האלכימיה הכי חזק-אלכימית הלהבה.
מוסטאנג נלחם באישבל והיה אחד הגורמים החשובים ביותר לניצחון המהיר של הצבא.
לפרוטוקול-אחת הדמויות האהובות עלי.
דעה אישית:
יצירה מדהימה ואחת המנגות שהכי אהבתי,גם אם היא נגמרה אני תמיד נהנה לראות אותה בלופים כשיש לי זמן.
הסיפור עמוק מאוד בניגוד למנגות/אנימות שונן אחרות,הטוויסטים ממש לא צפויים ומדהימים והסוף השאיר אותי עם פה פעור.
אהבתי מאוד את הציור והדמויות שוות לייק,כבר אמרתי שהעלילה מדהימה?
בקיצור אם עדיין לא ראיתם את האנימה אל תחשבו פעמיים,פשוט תצפו בה ואם לא תאהבו אני חותך ת....ביפ....
קישורים לצפייה ישירה/הורדה:
1-17 פרקים מתורגם לעברית לצפייה ישירה:
פרקים 1-61 להורדה דרך הביטורנט אפשר למצוא פה:
שאר הפרקים לצפייה ישירה בתרגום לאנגלית:
קריאה ישירה של המנגה:
שירי פתיחה:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mQpEONWPaYs[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-WXxyQnYK6w[/youtube]
אפשר להגיב.