פרק שלישי חלק ב'-זיכרון מכה!קרב הפוקימונים הראשון של סטיבן!:
לפתע, נזכר סטיבן שהוא נמצא באותו מצב אך הפעם הוא רוצה לצאת בשלום מהמצב ולפתע הוא הצליח לתפוס משהו. זה לא הרגיש לו כענף ולא כשום דבר דומה שיש יכול להיות על עץ כזה. סטיבן החליט להסתכל למעלה כדי לראות במה הוא תפס וממולו הוא ראה פוקימון דמוי קוף קטן, חובש את הכובע שלו, שכנראה נפל במהלך הנפילה, ונראה עצבני במיוחד. סטיבן הבין לפתע שהוא אוחז בזנב של הפוקימון העצבני הזה ושכדאי לו לעזוב את הזנב שלו במהירות. אז הוא תפס עם ידו השנייה את הענף שעליו ישב פוקימון הקוף הזה ועזב את זנבו. לפתע הפוקימון התחיל לברוח בעודו ממשיך להיות עם הכובע של סטיבן חבוש על ראשו. סטיבן החליט לא לוותר על הכובע האהוב עליו והחליט לרדוף אחרי הפוקימון הנ"ל תוך כדי מחשבה "הוא יכול להיות אימון טוב לסקווירטל שלי". הוא התחיל לרדת מהעץ ענף אחרי ענף, בלי להוריד את עיניו מהפוקימון המנסה לברוח במהירות. לבסוף סטיבן קופץ מהגזע לאדמה ורודף אחריו מהאדמה שם הוא יכול לרדוף אחריו במהירות. בדרך סביבו מתחילים לצוץ פוקימונים רבים שרוצים לראות מה המהומה. לבסוף אחרי מספר דקות של רדיפה סטיבן מחליט לעשות מעשה, הוא לוקח את הפוכדור של סקווירטל מהחגורה וזורק אותו לאוויר תוך כדי שהוא צועק "סקווירטל צא", סקווירטל יוצא מהפוכדור וסטיבן אומר לו "מהר, תעצור את הפוקימון הזה שגנב לי את הכובע עם אקדח מים" ומצביע לעבר המקום האחרון שבו היה הפוקימון לפני שהוא נעלם לתוך קבוצת שיחים הישר מולם. סקווירטל הסתכל אז על סטיבן במבט שנראה כאילו הוא חושב האם כדאי לו לבטוח או שלא כדאי לו לבטוח במאמן שהוא רק עכשיו פגש. לפתע סקווירטל רץ במהירות לעבר השיח שממנו נעלם הפוקימון וסטיבן רץ אחריו במהירות גם כדי להשיג אותו. הם רצים במהירות ולפתע אחרי כ-10 דקות של ריצה בין השיחים הם מגלים לפניהם מדשאה ענקית לפניהם וכמה מטרים לפניהם את הפוקימון שהם רודפים אחריו מסתכל עליהם ומוציא להם לשון. בשנייה שהוא מוציא לשון סקווירטל רץ במהירות אליו ומתחיל להוציא אקדח מים מפיו הישר אל הפוקימון שנפגע מהאקדח ונופל על הרצפה תוך כדי שהכובע של סטיבן עף לאוויר ונתפס על ידו. סטיבן שם את הכובע על ראשו ואומר לסקווירטל "מכה יפה. מה דעתך על קרב נגדו?" סקווירטל בתחילה מחייך אל סטיבן לשמע המחמאה אך לאחר מכן נשמע רציני ובטוח בקשר לקרב אך בלי לשים הפוקימון רץ לעבר סקווירטל ותקף אותו בפנים באגרוף חזק במיוחד שגרם לסקווירטל לעוף כמה מטרים אחורה אך סטיבן לא נשאר נואש, הסתובב אחורה ואמר לסקווירטל בסבר פנים רציני "אני רוצה שתעשה את הדבר הבא, תעמוד במקום ותתרכז בנקודה אחת. כשאתה מרגיש שזה הרגע הנכון, תתחמק מהמכה שלו. אני סומך עלייך" וקורץ לסקווירטל. סקווירטל עומד במקום ולא זז, הוא מתרכז בפוקימון שמולו והפוקימון מביט עליו במבט מוזר ומתחיל לעשות לו פרצופים כדי לגרום לו לאבד את הריכוז. לבסוף אחרי כמה דקות ארוכות הפוקימון מזנק על סקווירטל אך סקווירטל זז הצידה בדיוק בזמן ומכה בפוקימון בחוזקה. מכה זו מפילה את הפוקימון על הפנים שלו וגורמת לו להתעצבן ביותר. הפוקימון מתחיל לרדוף אחרי סטיבן וסקווירטל בעצבנות רבה וסטיבן וסקווירטל בורחים מהירות...
מה יקרה? איך זה יגמר? כל זאת ועוד תגלו בפרק הבא!
המשך יבוא...