המחשה:ספוילר
מכינים ביום שישי, ומשאירים על הפלטה, עד הסעודה.
ירכיים עוף: מנה לכל סועד. (ירך זה חלק מהרגל)
2 בצל בינוני
3 שיני שום
1 פלפל אדום (לא יהיה חריף אל תדאגו)
4 תפוחי אדמה
2 בטטה
2 עגבניות בשלות
אופן ההכנה:
מטגנים בקצת שמן ירכיים-עוף היטב מכל הכיוונים ומוציאים מהסיר.(בשביל שיהיה לזה בעצם חום וטעם)
לאותו סיר עם שמן ,מוסיפים בצל קצוץ גס ושום פרוס לפרוסות ומטגנים.(הוספת טעם)
מוסיפים את הפלפל האדום כשהוא חתוך לקוביות גדולות ומטגנים.(וואו זה מוסיף הרבה)
בשלב הזה מוסיפים תפוחי האדמה (חתוכים לקוביות גדולות)
את קוביות הבטטות ואת העגבניות.
מוסיפים תבלינים לפי הטעם (1 כף אבקת מרק עוף ,קצת מלח,פלפל,קצת פפריקה (אלה בעצם "תבלינים")
ומבשלים על אש בינונית כשעה כשהסיר מכוסה (מידי פעם נותנים ערבוב)
לאחר שעה מורידים לאש נמוכה וממשיכים לבשל כ- 40 דקות כשהסיר פתוח.
העוף יוצא רך בצורה מדהימה, התפוחי-אדמה והבטטות נפלאים והרוטב יאמי כל כך טעים...
גוון :
1.אפשר לפרוס את התפוחי-אדמה והבטטות לפרוסות עבות
2.אפשר לוותר בירקות על הפילפל,למי שלא אוהב פילפלים.
~קרדיט לפורום אחר~