פרק 17 (''שליטה מלאה'')-
בטירת אוטאקו קון
דני לא הבין מה קורה לו. הוא לא הבין למה פתאום אלעד מסתכל עליו עם חיוך כל כך מאושר. הוא לא הבין למה נדב ובסינו נראו פתאום כל כך מופתעים. ויותר מכל, הוא לא הבין למה יש לו תחושת בטן כל כך רעה...כאילו משהו רע עומד לקרות. ''שלום, דני,'' שמע דני את קולו החודר של ולדימיר, ממש ליד האוזן שלו ''מה שלומך, חברי? שמע, אני בהחלט לא ממליץ לך לזוז יותר מדי. אתה לא רוצה לאבד את הצוואר, נכון?''
דני סובב לאט-לאט וברעד את ראשו, עד שנוכח לדעת את האמת הנוראה; ולדימיר, זה שהפך לחבר כל כך טוב שלו בתקופה האחרונה, פתאום מצמיד סכין אל צווארו, רגע לפני שעמד לתקוף את אלעד. ''ולדי?'' שאל דני בפחד ''מ..מה קורה כאן? למה יש לך סכין? זה..זה משחק, או משהו כזה?''
אלעד, נדב ובסינו צחקו צחוק לועג. ''שתקו!'' צעק עליהם דני ''אף אחד לא שאל את דעתכם!''
''דני, דני, כזה נאיבי...'' אמר ולדימיר ''התמימות שלך כה מבדרת אותי. מילא שהיית משוכנע בהתחלה שאני סתם אדם תמים שרוצה להיות חבר שלך, אבל גם עכשיו, כשאני מכוון לכיוונך סכין, אתה עדין משוכנע שאני חבר שלך? טיפש.''
''מה?'' שאל דני, עדין מוכה תדהמה ''אבל..אבל ולדי, למה אתה עושה את זה? ח..חשבתי שאנחנו חברים, לא?''
''אידיוט!'' קרא ולדימיר ''אני לא באמת רוצה להיות חבר של אדם נחות כמוך. אני אדם נעלה מהחברה הגבוהה, אין לי כל ענין בפוחלצים פרימיטיבים שכמותך, וכמו כל חבריך שמפוקיבול. ניצלתי אותך מהרגע הראשון.''
''אז מה, דני, נשמע שממש נפלת בפח, אה?'' שאל אלעד וחייך חיוך מאוזן לאוזן ''נפלא, נפלא! ולדי, או איך שלא קוראים לך, עושה רושם שעשית עבודה מצוינת. הצלחת ללכוד את דני, ממש רגע לפני שעמד לתקוף אותי. ואני אפילו לא מכיר אותך.''
''אז הגיע הזמן שתכיר.'' אמר ולדימיר, עדין מחזיר את הסכין ליד צווארו של דני ''שמי הוא ולדימיר, ואני מגיע מממלכת אדוונס. זה כבוד גדול עבורי לפגוש אותך, אדון אלעד. שמעתי בממלכתי סיפורי גבורה רבים אודותיך.''
''הו, מצוין, מצוין.'' שמח אלעד ושילב את אצבעותיו ''זה מאד משמח אותי, לדעת שמכירים אותי גם מחוץ לגבולות אוטאקו קון. הממלכה הזאת שלך, אדוונס, היא בהחלט ממלכה לטעמי. מוזר שלא שמעתי עליה הרבה עד עכשיו.''
דני עדין לא יכול היה להאמין למשמע אזניו. ''אדוונס?'' שאל דני בתדהמה ''אתה מממלכת אדוונס? אני לא מאמין, פשוט לא מאמין. הייתי צריך לדעת את זה כבר מההתחלה...''
''כן, אני מאדוונס, אז מה?'' שאל ולדימיר ''נכון, אני מגיע מהממלכה המפותחת והמתקדמת, הממלכה הנעלה, ממלכת אדוונס. אז מה? אתה בכלל יודע עלינו משהו? אתה בכלל מכיר אותנו? אני מניח שלא.''
ואז, בבת אחת, נזכר דני במה שקרה בעבר, לפני זמן רב. הוא נזכר במה שנתנאל סיפר לו בזמנו, על פורעי החוק מממלכת אדוונס שפלשו לממלכת פוקיבול בשביל להתקיף אותה. דני נזכר שבזמנו נתנאל רצה לתקןף את הממלכה, אך דני ניסה לעצור בעדו כי אולי ממלכת אדוונס לא היתה כזו גרועה. לו רק דני היה יודע מלכתחילה כמה הממלכה הזאת מסוכנת. ''חחח נראה לי שדני נרדם.'' צחק בסינו. ''בסינו, דביל אחד,'' גער בו נדב ''איך הוא יכול להרדם עם עיניים פקוחות לרווחה? קצת הגיון, בן אדם, קצת הגיון.''
''אני לא מאמין...'' חשב דני בלבו, והתעלם מהשניים ''כמה שהייתי עיוור. אני מוכרח לחזור לפוקיבול, בהקדם האפשרי. אני חייב לספר לעצמי העתידי, ובכלל לכל קהילת פוקיבול, על ממלכת אדוונס המסוכנת, ועל האסון שעלול להגיע בכל רגע.''
תחילת פלאשבק
"אא..א.. אתה ז..זה אני.." גימגם דני. "נכון מאוד, אני זה אתה, אני דני של שנה אחת קדימה." חייך דני העתידי וסידר את שיערו הארוך עם ידו המכנית. "חוץ משיער ארוך וגובה אתה ניראה בדיוק כמוני." התפלא דני וגירד את ראשו גם כן עם ידו המכנית. "ובכן חזרתי לזמן הזה מפני שבזמן שלי ממלכה אפלה וחזקה במיוחד לקחה פיקוד על כל עולם הממלכות שלנו. הממלכה ניקראת 'ממלכת הרשע'.'' סיפר דני העתידי "בניתי מכונת זמן ושיגרתי את עצמי לפה בתיקווה לעצור את הגורמים המרכזיים של ממכלת הרשע וגם כן למנוע מכל זה להתרחש וככה אשנה את העתיד ואת ההווה בו זמנית."
סיום פלאשבק
''האם העתיד האיום של עצמי העתידי כבר כאן?'' חשב דני בלבו בדאגה ''האם האסון הזה שהוא דיבר עליו כל הזמן, כבר הגיע, ובעצם כל החזרה שלו לעבר היתה לשווא? האם יש לי אפשרות למנוע את האסון בזמן, או שאולי..אולי כבר מאוחר מדי לזה?''
''טוב, שמע אלעד, אני לא בטוח שאוכל להחזיק ככה את דני עם הסכין למשך זמן נוסף.'' אמר ולדימיר. ''אל תדאג, ולדי, אני אטפל בבעיה.'' אמר אלעד ושרק עם האצבעות ''אביב, בוא לכאן תכף ומיד!''
כעבור קצת יותר מדקה הגיע לחדר אביב, אשר נראה הרבה יותר עלוב ומושפל מאז הפעם האחרונה בה דני ראה אותו. בגדיו היו אפורים ובלוים, והשיער שלו היה מלוכלך ופרוע. ''כ..כן, אדוני?'' שאל אביב בהססנות ''קראת לי?''
''כן, אני רוצה שתזרוק מכאן את הזבל.'' השיב אלעד. ''סליחה, אדוני?'' שאל אביב בבלבול ''לא ממש הבנתי למה התכוונת...''
''אני רוצה שתשליך את דני לצינוק, אידיוט אחד!'' זעם אלעד ודפק על שולחנו ''מה היה לא ברור בזה, אה? אה?!''
''כ..כן, אדוני,'' השפיל אביב את ראשו ''מיד יבוצע.''
אביב הוציא מכיסו אזיקים. הוא שם את שתי ידיו של דני בתוך האזיקים, והחל לסחוב אותו, אל הציאה מהחדר. לפני שהשניים עזבו את החדר, הוא נעץ בנדב ובבסינו מבט נוקב, מלא שנאה ונקמנות. ''ולדי, אני מעריך מאד את העזרה שלך.'' הודה אלעד לולדימיר ''אין ספק, שאתה ושאר בני האדוונס, תהיו בני ברית עבורי.''
''תודה רבה לך, אדוני.'' אמר ולדימיר וקד קידה לפני אלעד ''עכשיו, אם תואיל בטובך לסלוח לי, אני פשוט חייב ללכת, יש לי כמה ענינים שעלי לסדר. אבל אל תדאג, אנחנו נשמור על קשר.''
ובמדרגות הטירה, סחב אביב את דני, אשר ידיו היו כבולות באזיקים. בניגוד לפעמים קודמות, דני הפעם לא ניסה להאבק באביב ולהמלט מתוך הטירה. הפעם, הוא הרגיש שאין טעם לכך. הוא הרגיש שהגורל כבר נקבע ונחתם, ואין טעם לנסות ולשנות אותו. הכל כבר נראה בעיני דני כחסר טעם, חסר תכלית. אביב עומד לכלוא אותו באוטאקו קון למשך כל ימי חייו. אז מה? זה כלום לעומת האסון הנורא והאיום שעומד לבוא על כל עולם הממלכות. מה זה משנה אם דני ימלט מאוטאקו קון או לא? זה לא יעזור בכלום. ''איי איי איי, מי היה מאמין שזה יסתיים כך...'' התגרה אביב בדני ''מי היה מאמין, שאחרי כל המאבקים המטופשים שלך ושל החברים שלך, בסופו של דבר הפסדתם. הכל היה לשווא, הא? כל הנסיונות העלובים שלך ושל חבריך, לנסות ולעצור אותנו, היו חסרי תועלת מההתחלה, לא כך?''
''נכון.'' אמר דני כמעט ללא קול. ''מה?'' הופתע אביב ''זה כל מה שיש לך לומר לי? אתה לא רוצה אולי לומר ששום דבר עוד לא נגמר, שאתם עוד תביסו אותנו, שהטובים הפעם ינצחו את הרעים, או שאולי אנחנו נצטער שבכלל נולדנו?''
''לא, לא, אתה צודק בהחלט.'' אמר דני ''זה נכון. באמת הכל היה לשווא. באמת כח המאבקים האלה היו חסרי תועלת. אני מסכים אתך בכל מלה.''
''באמת?'' שאל אביב, מאוכזב מעט ''חבל, לא הייתי מתנגד לריב אתך עכשיו. זה תענוג עבורי להתעלל באסירים חסרי אונים. אבל אם אתה מסכים אתי, אז..זה הורס את כל ההנאה שבענין. חבל. הנה, הגענו.''
דני ואביב נעצרו מול דלת אשר נראתה ישנה ומאובקת. ''טוב, זוהי הכניסה לצינוק,'' אמר אביב ''אתה רואה אותה? זו דלת הכניסה לחדר בו תשהה למשך כל שארית חייך, עד שתרקב ותמות. מה אני יכול לאחל לך עכשיו? נסה להנות מזה כמה שאפשר. זה לא טוב לבזבז את החיים על סבל. טוב, להתראות חבר!''
אביב זרק בגסות את דני על הדלת. הדלת נשברה, ודני נפל ישר אל תוך הצינוק החשוך והאפל. דני הרגיש כאילו כל עצמות גופו נשברו מהנפילה הקשה. כל גופו כאב. זו היתה הרגשה נוראה. ''לעזאזל...'' נאנח דני ''אין לי בעיה להשאר במקום הזה, אבל למה להכאיב לי בנוסף לזה? אה, אביב? יש לך משהו לומר על זה, חתיכת נבלה?!''
''דני?'' נשמע לפתע קול מתוך הצינוק ''זה..זה באמת אתה? מה אתה עושה כאן?''
דני נבהל למשמע הקול המסתורי. הוא לא ציפה לפגוש עוד מישהו בצינוק החשוך והקר. והקול ששמע...נשמע לו קצת מוכר. דני השתמש בכוחות האש שלו בכדי ליצור להבה. ''הו, עכשיו אני רואה הרבה יותר טוב...'' חשב דני בלבו, והחל ללכת ברחבי הצינוק, כשהלהבה המאירה בידו, ולחפש את מקור הקול. ''מי שם?'' שאל דני ''ענה לי!''
דני הבחין בדמות מסוימת באחת מפינות הצינוק. הוא החל להתקרב אל הדמות, וכשהבחין בפניה, הוכה תדהמה. ''לא יאומן!'' קרה דני בתדהמה ''אתה..אתה עידן!''
בינתים, בממלכת פוקיבול, דני העתידי עמד, באזור שערי הממלכה, והתנשף. בכל זאת, הוא הביס את כל צבא אוטאקו קון בעזרת כוח ''הייפר דינאמי'' מוזר ועצמתי, הוא היה חייב לנוח מעט לאחר הקרב הקשה. ''כן, כן, דני מהעתיד עשה זאת!'' קרא דני העתידי בגאווה ''הוא הצליח להביס את כל צבא אוטאקו קון ללא כל מאמץ! דני היה כל כך גאה בי, אם היה רואה את זה בזמן אמת. איפה הוא בכלל? האם הוא הצליח להביס את אלעד?''
''אני חושש שדני כבר לא יחזור...'' נשמע לפתע קול מכיוון שער הכניסה לממלכה. ''מה זה?'' שאל דני העתידי וקמץ את אגרופיו ''מי שם? הזדהה בבקשה!''
''הו, דני מהעתיד, אין לך צורך להבהל ממני,'' אמרה הדמות והתקרבה אל השער ''זה בסך הכל אני, ולדימיר.''
''אתה?'' שאל דני בבלבול והביט אל השער. בשער עמד ולדימיר, וסביבו עמדו עשרות חיילים חמושים בחרבות. דני העתידי התקרב מעט אליהם, והבחין בדבר מאד מוזר; המדים שלבשו החיילים, היו מדי הצבא של פוקיבול. ''חיילים,'' פקד ולדימיר על החיילים ''אני רוצה שתתפסו את האדם הנאלח הזה, ותביאו אותו אל אזור הגיליוטינה.''
''לפקודתך.'' אמרו החיילים והחלו לרוץ אל דני העתידי. ''סליחה?'' שאל דני העתידי בכעס ''איזו מן זכות יש לך לומר לחיילי פוקיבול, הממלכה שלי, מה לעשות? ממתי יש לך בכלל הרשאה לתת להם פקודות?''
''אה, לא שמעת את החדשות?'' שאל ולדימיר , חשף מאחורי גבו כתר זהב וחבש אותו על ראשו ''נעים להכיר, אני הוא ולדימיר. המושל החדש של ממלכת פוקיבול.''
המשך יבוא...