המחשה:ספוילר
מצרכים:
10 מצות
5 כוסות מים רותחים (ספלים)
1 כף מלח
למילוי:
4-5 תפו"א בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
1 כף שטוחה מלח (מלך בדיוק במידת הכף)
מים לבישול תפוחי האדמה
1 בצל קצוץ ומטוגן
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל שחור לפי הטעם
1/2 כפית קינמון
לטיגון:
3 ביצים
שמן לטיגון
רבע כפית מלח
אופן ההכנה:
*בתבנית שטוחה יוצקים מים רותחים עם כף מלח, טובלים את המצות אחת אחת.
*משהים ל 10 שניות ועורמים על מגבת (כמו בצק רק מוצק).
*מכסים היטב בעזרת המגבת ומכניסים לניילון.
*מניחים בצד לחצי שעה ע"מ שהמצות יתרככו.
.................................................. ......................
*בינתיים, מבשלים את תפוחי האדמה עם כף שטוחה מלח, עד לריכוך.
*מסננים ומועכים את תפוחי האדמה לפירה.
*מוסיפים את הבצל המטוגן, הפטרוזיליה הקצוצה, מלח, פלפל שחור והקינמון ומערבבים היטב. (תבלינים)
*חוצים כל מצה לחצי ובמרכז מניחים כף גדושה מהמלית ומקפלים בצורת מעטפה (שליש מצה מימין ושליש משמאל)
*ממלאים את יתר המצות ועוטפים במגבת לחה ומחממים שמן במחבת.
*בקערית טורפים את הביצים ומוסיפים רבע כפית מלח.
*טובלים בביצים הטרופות כל מצה מקופלת מכל צדדיה ומטגנים עד להזהבה.
קרדיט לאתר: מתכון
בתאבון
![]()