Pokemon GO
מציג תוצאות 1 עד 2 מתוך 2
  1. משתמש מנוסה
    תאריך הצטרפות: Aug 2010
    שם: תומר
    הודעות: 21,170
    #1
    תפוח אדמה אפוי עם קצ'קבל ועשבי תיבול


    המחשה:

    מצרכים:
    4 תפוחי אדמה בינוניים שווים בגודלם וללא פגמים
    מלח
    חופן עלי בזיליקום
    1 כף עלי טימין
    1/2 חופן פטרוזיליה
    חופן קטן של עלי נענע
    2 עגבניות מיובשות חתוכות גס
    פלפל שחור גרוס
    2 שיני שום
    שמן זית
    120 גר' גבינת "גלעד – קצ'קבל" מגוררת
    1/2 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
    1/2 פלפל צהוב חתוך לקוביות קטנות
    2 כפות עירית קצוצה

    אופן ההכנה:
    1. שוטפים היטב את תפוחי האדמה.
    2. מעבירים את תפוחי האדמה לסיר בינוני ומכסים במים. מוסיפים כפית מלח.
    3. מביאים לרתיחה ומנמיכים את החום, כדי להביא לרתיחה עדינה. מבשלים עד לריכוך,כ-25 דקות לערך, בודקים את מוכנות תפוחי האדמה ע"י דקירה לעומק התפוח בחוד סכין צרה, אם הסכין חודרת בקלות, התפוחים מוכנים.
    4. מוציאים את תפוחי האדמה עם כף רשת ומקררים במים קרים. משאירים במסננת לייבוש.
    5.מחממים את התנור לחום גבוה.
    6.מעבירים את עשבי התיבול בצרוף העגבניות המיובשות, 2 קורט מלח גס, קורט פלפל שחור גרוס ושיני השום למעבד מזון קטן (או למיכל של מעבד מזון "מקל") וטוחנים עם מעט שמן זית. במהלך הטחינה מוסיפים 1-2 כפות של שמן זית עד שמתקבל מרקם אחיד וסמיך.
    7. מערבבים את גבינת הקצ'קבל עם קוביות הפלפלים והעירית.
    8. חותכים חתך עמוק באמצע תפוחי האדמה, כך שהחצאים יפתחו אך לא יפרדו.
    9. על כל דופן פנימית של תפוח אדמה מורחים מעשבי התיבול בנדיבות. מעבירים לתבנית וצולים ל-5 דקות בתנור החם.
    10. מוציאים את תפוחי האדמה מהתנור, מצננים כמה דקות וממלאים בגבינת קצ'קבל. סוגרים עד כמה שניתן ומהדקים מעט.
    11. מחזירים לתנור לצלייה נוספת עד להשחמה קלה של הגבינה. מוציאים מן התנור ומגישים חם.





    פרוסות תפוחי אדמה ובטטה בהקרמה קלה של קשקבל
    מצרכים:

    3תפוחי אדמה בינוניים
    3 בטטות בינוניות
    מלח גס
    פלפל שחור גרוס
    3/4 כוס סלרי אמריקאי, פרוס
    1 כף עלי רוזמרין טרי קצוצים גס
    100 גרם חמאת תנובה קרה
    120 גרם גבינת "גלעד קצ'קבל", מגוררת

    אופן ההכנה:
    1. שוטפים היטב את הבטטות ואת תפוח האדמה.
    2. מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
    3. פורסים את הבטטות ותפוחי האדמה לפרוסות ברוחב ס"מ.
    4. מסדרים את הפרוסות כמניפת קלפים בכלי פיירקס בינוני, פרוסת בטטה ופרוסת תפוח אדמה לסירוגין.
    5. מפזרים מעל ובצורה שווה 2 קורט מלח גס וקורט בינוני של פלפל לבן גרוס.
    6. מפזרים מעל תפוח האדמה והבטטה את עלי הרוזמרין ופרוסות הסלרי.
    7. חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומסדרים מעל כל פרוסות תפוחי האדמה והבטטה.
    8. מכסים ברדיד אלומיניום ואוטמים היטב.
    9. מעבירים לצלייה של 40 דקות בתנור החם.
    10. מוציאים את התבנית מהתנור ופותחים בזהירות את נייר הכסף.
    11. בוזקים מעל המאפה כולו את גבינת הקצ'קבל ומחזירים להשחמה בתנור החם. מוציאים ומגישים מיד.
    בתאבון!!!
    (יש לי גם מתכון דומה לזה אבל אני לא מוצא אותו...
    שאני אמצא אני אפרסם אותו)


    PS3 זה הקונסולה הנייחת הכי טובה בעולם! היא יותר טובה מXBOX 360!

    PSN ID: thekingsofgames6

  2. משתמש מנוסה
    תאריך הצטרפות: Apr 2012
    הודעות: 2
    #2
    אני מאוד אוהב תפוחי אדמה. לאחרונה התחלתי לבשל עם תפוח אדמה סגול ויוצאים לי דברים מה זה טעימים! זה משדרג לי את התבשילים בצורה משמעותית. לפני שבוע הכנתי מתכון של תפוח אדמה במיקרו ויצא פשוט מדהים! ב-5 דקות הכנה.

    את רוב המתכונים אני לוקח מהאתר: פא טא טא. אתם מוזמנים לבדוק שם! אחלה מתכונים לחג הפסח הקרב ובא....

    תודה רבה על המתכון, וחג שמח!

מידע על הנושא

משתמשים שצופים באשכול

יש כרגע 1 גולשים שצופים באשכול. (0 משתמשים ו-1 אורחים)

הרשאות

  • אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •