המדריך לפיקסל אובר בסיסי!
אז דבר ראשון, מה זה פיקסל אובר?
פיקסל אובר זה בעצם שתי מילים מחוברות: פיקסל, אובר.
פיקסל מלשון לפקסל, לצייר בצייר את הצורה עצמה ולצבוע ולהצליל. בקיצור לעבוד בצייר.
אובר כלומר על. לפקסל על. על מה? על תמונה קיימת!
לאלה מכן ששמעו על המושג פיקסל ארט.
זה אותו רעיון. רק שבמקום אובר - על תמונה קיימת.
ארט - מציירים לבד.
פיקסל אובר אין הרבה מהסיבה הפשוטה שהוא קשה.
לא קשה מהמובן של בעייתי
קשה מהמובן של ארוך, מעצבן ומייגע. זה לא משהו לעצלנים. ומי שאין לו כוח לשבת שעה, שעתיים ובמקרים נדירים אף שלוש, הוא פשוט לא יכין את זה.
לפיקסל אובר יש בעצם שני שלבים. ניקוי וצביעה.
ניקוי - לנקות את התמונה הקיימת, כדי שיהיה לנו בסיס.
צביעה - לצבוע את התמונה, עם הצללה וקווי מתאר.
אז בואו נתחיל!
שלב -1 תמונה
כדי להתחיל עלינו למצוא תמונה. דבר ראשון נבחר פוקימון שעליו נרצה לעשות פיקסל אובר. לצורך המדריך אני בחרתי בסינדקוויל.
היכנסו לגוגל ולחצו בצד ימין למעלה על "תמונות". כעת רשמו את שם הפוקימון באנגלית.
יופיעו לכם הרבה מאוד תמונות. אנחנו צריכים רק אחת. אבל איזו?
דבר ראשון נבחר תמונה רנדומלית שאנחנו אוהבים. עכשיו נבדוק. האם היא גדולה מידי?
גודל רגיל: כאן. אפשר לראות שהוא לא גדול מידי, ולא קטן מידי (גודל של ספרייט) אלא בגודל "בסדר".
גודל גדול: כאן. אפשר לראות שהוא הרבה יותר מידי גדול.
אני ממליץ גם לא לקחת תמונות שמנסות להוציא את הפוקימון חמוד, כמו זאת.
כי כשנשנה אותה, היא לא תיראה משהו. כי התמונה מנסה להבליט את החמידות בפוקימון. הפיקסל אובר לא.
לבסוף אני מצאתי תמונה שאהבתי. התמונה הזאת:.
התמונה נראת "ישנה" ומטושטשת, עם כתמי צבע עליה. אפשר לעשות לה שיפור רציני!
שלב 2 - ניקיון - קווי מתאר!
עכשיו נתחיל לנקות את התמונה. כדי שיהיה לנו בסיס לעבוד עליו. הדבר הראשון שאנחנו צריכים לעשות. זה לקחת את קווי המתאר, ולעשות אותם דקים יותר, אז נעתיק את התמונה לצייר ונגדיל לגודל של X8.
רגע! מה קורה פה? התמונה מטושטשת. איך אנחנו יכולים לעבוד עם תמונה כזאת?!
התשובה פשוטה מאוד. התמונה צריכה להיות מטושטשת! זה בדיוק למה אנחנו מנקים אותה. אנחנו מסירים את כל ה"לכלוך".
כדי לקחת את קווי המתאר מהתמונה ננסה לעבור על קווי המתאר בצבע אדום, שיהיה בולט על התמונה. נסו לעבור בין כל הטשטושים.
כך:
כך תעברו על כל קווי המתאר. פנימיים, חיצוניים. אפילו עיניים או סימנים על הגוף, הכל! בעיניים, השתדלו לא לעבור על האישונים. שהם חלק מהתמונה. אלא רק על "מסגרת" העין. את האישונים תציירו בעצמכם אחר כך כך שלא יהיו מטושטשים. זה לוקח הרבה זמן, אני לא אומר שלא, אבל כמו שאמרתי בהתחלה. פיקסל אובר זה לא לעצלנים. זה אמור לצאת לכם כך:
אתם רואים שכל קווי המתאר מכוסים בצבע אדום. כך תעשו גם אתם!
שאלה הגיונית:
למה לעבור בצבע אדום ולא בשחור?
התשובה פשוטה. קווי המתאר המטושטשים גם הם שחורים. ולכן הצבע השחור לא יבלוט עליהם ולפעמים אף ישתלב איתם. אנחנו רוצים משהו בולט! ולכן בחרנו אדום!
שלב שלישי - ניקיון - מחיקה כללית
בשלב הבא בניקיון נמחק את כל הטשטוש!
לחצו על הסמל של המחק בסרגל הכלים ומחקו כל דבר בתמונה שהוא אינו אדום! היזהרו לא למחוק בטעות את הקווי מתאר האדומים, כי הם מסמנים לנו את קווי המתאר.
המלצה שלי היא לא למחוק הכל בלי לעזוב את העכבר, כי אחרת אם בטעות תמחקו את קווי המתאר. כשתעשו Ctrl+Z (הקודם) כל מה שמחקתם יחזור בדיוק איך שהוא היה.
אז מחקנו. אך אני מקטין את התמונה והיא עדיין מטושטשת בקווי המתאר. יש לכך הסבר פשוט.
תתקרבו לקווי המתאר.
כך:
רואים שעדיין יש שכבה מטושטשת מחוץ לתמונה. שהייתה פעם חלק מקווי המתאר. עכשיו היא אומנם מחוץ לתמונה. אך עדיין מטשטשת ולכן נצטרך לעבור על כל התמונה ולמחוק את כל השכבה הזאת.
כך:
כך אנחנו נעבור על כל התמונה ונמחוק הכל! לא להתעצל!
בסוף התהליך זה אמור להיראות לכם נקי לגמרי.
אך עדיין יש שלב אחד בניקיון...
שלב רביעי - שיטת המחק!
זוכרים שאמרתי לכם שעברנו באדום כי הוא יותר בולט. ובכן עכשיו אנחנו כבר לא צריכים את זה. וקווי המתאר של הפיקסל אובר הרי לא אדומים! לכן נשנה את כל קווי המתאר לשחור.
ובכן במקום לעבור פיקסל פיקסל ולשנות כל אחד לשחור. בצייר יש שיטה מצוינת בדיוק בשביל מקרים כאלו.
קוראים לה "צביעה בשיטת המחק".
השיטה פשוטה. בוחרים צבע (צבע א'), ועוד צבע (צבע ב'), ואז כל מה שנעבור עליו בצבע א', יהפוך להיות צבע ב', ושאר הצבעים ישארו מה שהם.
איך עושים את זה?
העבירו את סמני הצבעים למצב כזה -
הצבע בלחצן השמאלי בעכבר, הוא הצבע שאותו אנחנו רוצים לשנות. והצבע בלחצן הימני בעכבר, הוא הצבע שאליו אנחנו רוצים לשנות.
ניקח את המחק, שכבר עבדנו איתו בשלב השלישי כדי למחוק את הטשטוש. אך הפעם נשתמש בו לצורך אחר.
נחזיק את הלחצן הימני בעכבר ונעבור עם המחק על כל הצבע האדום שיש לנו.
הפלא ופלא! זה השתנה לשחור!
זהו! סיימנו לנקות. עכשיו אפשר לעבור לחלק הבא בפיקסל אובר. הצביעה!
שלב חמישי - בחירת צבעים
עכשיו נתחיל לצבוע. דבר ראשון כדי לצבוע צריך צבעים. מאיפה נשיג אותם?
דרך 1) לקחת מספרייט. למצוא ספרייט של סינדקוויל כמו זה. ניקח ממנו את כל הגוונים. ונכין לעצמנו טבלה.
דרך 2) נכין לעצמנו מהצייר. נלחץ פעמיים על אחד הצבעים שהצייר בא איתם אוטומטית. בחרו צבע שאתם לא צריכים. (לא שחור ולא לבן). ואז נלחץ "הגדר צבעים מותאמים אישית". כעת נזיז את הסמן בלוח הצבעים הגדול עד שנגיע לצבע שאנחנו רוצים. ואז ניקח ארבעה גוונים. בהיר, רגיל, כהה וכהה מאוד. גוונים אפשר לשנות מהמלבן הארוך שבצד שמאל.
דרך 3) הכי מומלצת. ניקח מהתמונה המקורית. העתיקו שוב את התמונה המקורית לצייר, הגדילו והסתכלו היטב. אנחנו צריכים ארבעה גוונים לכל צבע: בהיר, רגיל, כהה וכהה מאוד. נסו לצוד גוונים אלה מתוך הטשטושים הרבים. שלא יהיה בינהם הבדל גדול מידי. אך שגם לא יהיו דומים מידי.
לא משנה באיזה דרך אתם בוחרים, הכינו לעצמכם טבלת צבעים כזאת:. טור אחד לכל צבע שלקחתם. אצלי זה ככה:
שמאלי - הכחול בגוף
שמאלי אמצעי - הצהבהב בגוף.
אמצעי - האדום באש (על גבו)
ימני אמצעי - הצהוב באש (על גבו)
ימני - הציפורן.
סיימנו לעשות את זה? אפשר לצבוע!
קחו את הגוון השני (הרגיל) מכל צבע וצבעו במקומות המתאימים.
תמונה להמחשה:
כאן אתם עלולים להיתקל בבעיה. איך אני צובע את הצהוב באש? ברגע שאני מנסה, זה צובע לי את כל האש!
פיתרון פשוט: נעשה קווי מתאר צהובים (כצבע הצהוב של האש), שיסמלו בעצם כמו קווי מתאר שחורי את הגבולות של הצבע הצהוב.
ואז נצבע כרגיל.
אם עקבתם אחרי השלב הזה נכון, התוצאה שלכם אמורה לצאת ככה:
שלב שישי - הצללה!
חלק חשוב מאוד שאסור בשום פנים ואופן לדלג עליו! ניקח את ארבעת הגוונים שלנו ונצליל.
הצללה באה לפי אור השמש על התמונה. איך נדע מאיפה השמש מגיעה? נסתכל על התנוחה של התמונה שלנו.
אם היא נוטה לצד ימין. ההצללה תבוא מצד ימין למעלה. אם היא נוטה לצד שמאל. ההצללה תבוא מצד שמאל למעלה. אצלנו ההצללה תבוא מצד שמאל למעלה כי התמונה נוטת לצד שמאל.
בפיקסל אובר מצלילים בדיוק כמו בפייק, בכדור או בכל דבר אחר.
המקומות שחשופים לשמש, יצבעו בגוון הבהיר. המקומות שלא - בגוון הכהה (שימו לב - לא הכהה מאוד!)
כאן בא בעצם השוני בין פיקסל אובר בסיסי לפיקסל אובר "מיוחד".
הסתכלו על התמונה הזאת:(זה לא שלי, ובהחלט לא קוראים לי מייקל)
כמה גוונים אתם רואים בתמונה?
נכון, הרבה יותר מארבעה. זהו לא פיקסל אובר/ארט ביסי. לעשות כך זה יותר קשה, אך זה משהו שהופך את הפיקסל אובר/ארט ליותר יפה בהרבה! גם אם זה קצת יותר קשה, מעצבן ומסובך!
בכל מקרה אנחנו עובדים על פיקסל אובר בסיסי. אז נמשיך להצליל עד שלבסוף נגיע לתוצאה כזאת.
הסתכלו על השוני בלי הצללה ועם הצללה, ותראו שזה מוסיף המון!
שלב שביעי - קווי מתאר!
נשאר רק שלב אחד אחרון. אך זה לא אומר שמותר לחפף בו!
השלב הוא צביעת קווי המתאר! לא ציפיתם שהם ישארו שחורים לעד, נכון?
זה פשוט. זוכרים את הגוון הכהה מאוד שלקחנו? איתו נעבור על קווי המתאר במקום המתאים. במסגרת של האש עם הכהה מאוד האדום. במסגרת של היד עם הצהוב. ובמסגרת של הציפורניים עם האפור, וכן הלאה...
אך זה לא הכל. איפה שקווי המתאר גובלים עם הגוון הכהה, הם ישארו שחורים. ואיפה שהם גובלים עם הגוון הבהיר, הם יהפכו להיות בגוון הכהה (ולא הכהה מאוד) אבל, המקורי (הכהה מאוד) תמיד ירצה לשלוט, ותמיד יתפלש מעט לתחומים של אחרים.
תמונה להמחשה:
הסתכלו על התמונה טוב!
ולבסוף...
אם עקבתם אחר כל השלבים! לא החסרתם דבר, ועשיתם כמו שכתבתי אמור לצאת לכן פיקסל אובר מוכן ויפה.
אתם יכולים להוסיף אליו את הכינוי/השם שלכם. ולמסגר אותו. אז בעצם התוצאה היא:
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
בהצלחה!
אני מוסיף את המדריך ללינקייה (מן הסתם) ואני מצפה עכשיו לראות עבודות!