המחשה: (בכוס עם גלידה)ספוילר
מצרכים:
3 כפות אבקת קקאו אמיתית או 4 כפות אבקת חרובים(אבקת קקאו דומה לאבקת שוקו,זה תלוי איזה,תחפשו קופסא שרשום עלייה "אבקת קקאו")
½ 2 כפות קורנפלור או קוזו (חומר מסמיך עשוי משורש יפני. יש לו יתרונות בריאותיים שאין בקורנפלור, כמו הרגעת קיבה במקרה שיש לכם בחילה וכו')
2 כוסות חלב או חלב סויה, חלב אורז, חלב שקדים או אחר (בחירה שלכם)
1 כוס דבש בהיר
½ כפית תמצית וניל טבעי (חצי למי שלא מכיר שברים)
אגוזי לוז קלויים וקצוצים לקישוט (לא הכרחי)
אופן ההכנה:
1. בקערה קטנה, מערבבים את הקקאו, קורנפלור או קוזו ו-1/4 כוס חלב קר עד שהתערובת חלקה ויוצקים לסיר עם יתר החלב. (יווצר מין נוזל מגניב)
2. מתחילים לחמם על אש קטנה ויוצקים פנימה את הדבש. ממשיכים לבשל בבחישה מתמדת בכף עץ שהתערובת מסמיכה ועוד 30 שניות.
3. מוסיפים את הוניל ויוצקים את הפודינג לקערה או קעריות ומגישים. אפשר להגיש קר: לצנן לטמפרטורת החדר ואז להכניס למקרר. (אפשר לשמור במקרר)
אפשר לקשט באגוזי לוז קלויים לפני שמגישים או מכניסים לקירור.
בתאבון
קרדיט ל:חיים טוב.