הערות הכותב
אני קראתי ספרים אלו מספר פעמים שאני לא יכול לספור בשתי ידיים גם באנגלית וגם בעברית. יש לי הרבה ביקורות על סדרת הספרים, גם חיוביות וגם שליליות.
הקדמה
ספוילר
ביקורת על סדרת הספרים.
ביקורות חיוביות
1. הסיפור מאוד מקורי וניתן לראות זאת לפי הדרך היחודית שבה מגיעים לבית הספר שהיא רכבת שנמצאת ברציף 9 ושלושה רבעים. בנוסף למקצוע ספורט חדש לחלוטין ושיטות להסתיר את עולם הקסמים הנ"ל מה"מוגלגים" שהינם אנשים חסרי כל קסם.
2. הוספת דמויות לא שגרתיות כדוגמת סקיבים (בני קוסמים ללא יכולות קסם) ובני מוגלגים שהם קוסמים (או איך שמאלפוי אוהב לקרוא להם "בוצדמים") אשר בסיפורים אחרים על קוסמים כמעט ולא מופיעים כגורמים מרכזיים בסיפור.
3. הסיפור כתוב ברצף ובצורה מדהימים. הספרים מחולקים לשבעה- מספר קסום. יש 7 שנות לימוד לקוסמים צעירים ועוד מלא דברים קטנים שמוסיפים לסיפור רמזים, כגון הניצוץ בעיניו של דמבלדור בספר הרביעי לאחר שהארי סיפר לו בדבר לקיחת דמו ע"י וולדמורט.
כמו הקמיע שמופיע בספר החמישי בזמן שהם מסדרים את המפקדת של מסדר עוף החול (ואני בהתחלה חשבתי שלסידור זה לא יהיה כל משמעות...), ארון ההיעלמות שמופיע לפני הספר השישי, חדר הנחיצות שמופיע בספר החמישי ואחרון חביב בספר השישי איפה שהארי החביא את הספר של הנסיך שם נמצא הכתר של רייבנקלו.
כל פרט, ולו הכי קטן שמופיע בסיפור יש לו משמעות רבה להמשך.
ביקורות שליליות
1. הסיפור כתוב בשפה נמוכה ולא גבוהה כפי שמצופה למרות שהספר מיועד לילדים.
2. יש כמה סתירות בסיפור, כגון שבספר אחד כתוב שניק כמעט בלי ראש בן 500 שנה למותו ובספר אחר בן 400 שנה למותו.
3. סיפור שמדבר על קרב בין הטוב והרע. אמנם הסיפור עצמו מקורי וכל המסביב אך העיקר לא ממש.
ציון
8.8 בסולם גלואה
מידע מעניין על הספר
1. ג'יי קיי רולינג חשבה על הרעיון של הספר בזמן נסיעה ברכבת התחתית של לונדון.
2. את הפרק הראשון (הילד שנשאר בחיים) היא כתבה על נייר טואלט בבית קפה.