המחשה:אין.טוגני גורמה (צ'יפס)
מצרכים:
תפוחי אדמה מהזן הבהיר,בכמות המבוקשת,
מלח גס (מלח בישול),
שמן טיגון,
1-2 בצל יבש חתוך לרבעים (2 רבעים לכל טיגון),
קערה מלאה מי ברז,
קערה מלאה מים רותחים,
קערה עם קרח,
סיר ותנור,
קערה.
אופן ההכנה:
1.תחממו מראש את הסיר.
2.מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לאורכם רצועות דקות בעובי של אצבע.
3.מניחים אותם בסיר מי הברז למשך 10 דק'.
4. לאחר 10 הדקות תוציאו את הרצועות תשדלו לא לבחוש את הסיר בזמן ההוצאה.
5.תעבירו את הרצאות לסיר המים הרותחים למשך 5 דקות.
6.שלב זה הוא רשות מומלץ למהדרין:להעביר את הרצועות לטבילה קצרה של כמה שניות בקערת הקרח-שלב זה גורם לו להיות פריך מבחוץ ורך מפנים.
7.עכשיו נעביר את הצ'יפס לסיר הטיגון המחומם וניתן לו להתחמם עד הצבע המבוקש (כל אחד והבחירה שלו).
8.אפשר להוסיף בצל יבש לטיגון אשר נותן טעם מיוחד.
9.תעבירו את הצ'יפס לקערה ותפזרו עליו מלח בישול.
הערות:
1.שלבים 1 ו7 לא מומלצים לילדים ולכן אפשר לבקש עזרת הורים.
2.כמות תפוחי האדמה המבוקשת קובעת כמה תפוחי אדמה יתקבלו שתגיע התוצאה.
3.אני אישית ממליץ לחמם את תפוחי האדמה עד לצבע זהוב.
~קרדיט לאתר אחר, אני רק כתבתי את שלבי ההכנה בצורה יותר מנוסחת וכתבתי את ההערות,
מקווה שזה לא נחשב ההעתקה~